Menu

SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

5 maanden - Basisopleiding tot communicatieprofessional op A-niveau (beroepsniveau 2)

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je ambieert een carrière in de communicatie en wilt daarin flinke stappen zetten? Dan vormt deze veel gekozen opleiding het stevige fundament onder jouw groei tot communicatiemedewerker. Je vergroot niet alleen je kennis van alle aspecten van communicatie, maar je kunt het geleerde ook meteen toepassen. De dagelijkse praktijk is dan ook de kern van de opleiding: hoe schrijf je mee aan een communicatieplan en creëer je communicatiemiddelen (tekst, beeld, persberichten en social media) met impact? Doel is dat jij straks als communicatiemedewerker onmisbaar bent voor jouw opdrachtgevers en het communicatieteam. Veel communicatiecollega’s gingen jou al voor in deze populaire opleiding. Steeds betekende het diploma SRM A Communicatiemedewerker de veelbelovende opstap naar hun loopbaan in het communicatievak. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner SRM.

Je resultaat

  • Je krijgt inzicht in alle actuele facetten van het communicatievak
  • Je kent de samenhang van communicatie
  • Je werkt met een communicatieplan, doelgroepen en boodschappen
  • Je leert planmatig en effectvol communicatiemiddelen inzetten
  • Je bent vaardig in productie van tekst, beeld, web- en persberichten
  • Je weet hoe off- en online media in te zetten
  • Je leert wat er komt kijken bij het organiseren van events
  • Je bekwaamt je in 'presenteren'
  • Je staat straks stevig en vol zelfvertrouwen in je vak

Doelgroep

De opleiding tot communicatiemedewerker A (BNP2) is uitermate geschikt voor jou wanneer je aan het begin van je carrière staat of al in een assisterende functie full- of parttime in communicatie werkzaam bent. Je werkt bijvoorbeeld als communicatieassistent of je verzorgt communicatietaken naast je huidige functie: officemanager, secretaresse, marketingmedewerker of een andere rol waarin je communicatie moet inzetten. Dan legt deze opleiding een stevig fundament onder jouw benodigde vakkennis en vaardigheden. En kun je succesvol aan de slag in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit of bij een communicatieadviesbureau.

Aanpak

Deze pleiding is geheel gericht op het vergroten en versterken van jouw kennis en vaardigheden. Het uitgekiende programma heeft twee hoofdlijnen: communicatieplanning en communicatiemiddelen. Je duikt in de basistheorie met onderwerpen over het communicatievak, doelgroepen en boodschappen, de werking van diverse communicatiemiddelen en (social) media. Je leert hoe je planmatig tekst, beeld, middelen en media kunt inzetten om effectief contact met doelgroepen te maken. De nadruk van de opleiding ligt op de praktijk om jouw vaardigheden een boost te geven, zoals schrijven van boodschappen, persberichten en teksten voor off- en online. Daarnaast oefen je actief met het presenteren van jouw communicatieaanpak tijdens de module Persoonlijke groei. Met als resultaat dat jij straks succesvol opereert als volleerd communicatiemedewerker.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

5 maanden - Basisopleiding tot communicatieprofessional op A-niveau (beroepsniveau 2)

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.