Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs & Psychologie

Zorgverbreding en Remedial Teaching

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt...

Lees meer

Meest bekeken Zorgverbreding en Remedial Teaching

Meest bekeken Zorgverbreding en Remedial Teaching

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (2) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt naast de Lerarenopleidingen een aantal interessante opleidingen aan op het gebied van zorgverbreding en remedial teaching binnen het basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom remedial teacher worden?

Als remedial teacher begeleid je kinderen met gedrags- of leerproblemen. Je gaat op zoek naar de oorzaak van de problemen en stelt begeleidingsplannen op. Dit alles om het kind zo effectief mogelijk te helpen bij het leren. Je kunt als remedial teacher werken in het basis- of voortgezet onderwijs, maar ook je eigen praktijk starten en van daaruit kinderen begeleiden. Ook in het volwassenenonderwijs zijn baanperspectieven voor remedial teachers. Voor de trainingen en HBO-programma’s op het gebied van remedial teaching gelden geen specifieke vooropleidingseisen. In de Post Bachelors en Masterclasses wordt uitgegaan van HBO- of WO-werk- en –denkniveau.

Opleidingen remedial teaching

Bij NCOI kun je op diverse niveaus opleidingen gericht op zorgverbreding en remedial teaching volgen. Ben je docent of heb je die ambitie en wil je je verdiepen in het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld ADHD, dyslexie of een motorische stoornis? Met het HBO-programma Passend Onderwijs en Zorgverbreding ontwikkel je inzicht in het gedrag van kinderen en leer je dit beter te begrijpen en hierop in te spelen. Met de Post Bachelor Orthopedagogiek ga je hier nog dieper op in en ontwikkel je je meer op orthopedagogisch vlak. Voor wie zich specifiek wil richten op remedial teaching, is er de Post Bachelor Remedial Teacher. Deze opleiding is ideaal voor leraren en zorgspecialisten in het onderwijs die hun kennis willen verbreden of verdiepen. Als remedial teacher begeleid je vaak leerlingen of cliënten bij lezen, rekenen en schrijven. Wil je je binnen een van deze onderwerpen specialiseren? Dan kun je kiezen voor de Post Bachelor Rekenspecialist of de Post Bachelor Taalspecialist.

Verbreed of verdiep je kennis op het gebied van leerlingenzorg

Ben je meer geïnteresseerd in het brede aspect van begeleiden binnen het onderwijs? Met de Post Bachelor Intern Begeleider (IB) verdiep je je in coachings- en begeleidingsvaardigheden, maar ga je tevens aan de slag met het inventariseren, organiseren en ontwikkelen van leerlingenzorg. Ook op Masterniveau kun je je bij NCOI ontwikkelen op het gebied van zorgverbreding en remedial teaching. Met de Masterclass Begeleiden van Leren en Ontwikkelen ontwikkel je in drie maanden tijd je vaardigheden op het gebied van begeleidings- en interventiekunde.

Voordelen van studeren bij NCOI

NCOI Opleidingen is de opleider voor werkend Nederland. Dat houdt in dat onze opleidingen en trainingen in deeltijd zijn en ze uitstekend te combineren zijn met je werk en privéleven. Daarnaast kun je al het geleerde direct toepassen in de praktijk en krijg je klassikaal les van ervaren docenten met jarenlange praktijkervaring binnen dit vakgebied. Bij NCOI bepaal je zelf waar en wanneer je studeert. Wij bieden meerdere startmomenten per jaar en beschikken over meer dan dertig leslocaties door heel Nederland. Daardoor is altijd wel een moment waarop het jou uitkomt.