HBO Trainingsprogramma Werken en Communiceren in een Professionele Omgeving

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

HBO Trainingsprogramma Werken en Communiceren in een Professionele Omgeving

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u professioneel communiceren in uw werk? Duidelijk uw boodschap overbrengen, goed luisteren en op een gezonde manier omgaan met feedback? Volg dan dit HBO-trainingsprogramma. U gaat samen met deskundige trainers aan de slag met het versterken van uw mondelinge communicatievaardigheden en hoe u overkomt op anderen. Na dit programma bent u beter in het uitspreken van gedachten en gevoelens en blijft u professioneel, juist in situaties waarin u van mening verschilt met anderen. Zo kunt u uitstekend werken en communiceren in uw werk.

Uw resultaat

Met deze training komt u beter voor uzelf op, bent u weerbaarder en zichtbaar. U heeft inzicht in de manier waarop u en anderen communiceren, kunt beter luisteren en uzelf beter uitdrukken. Daarnaast verandert u gedachten die assertief gedrag belemmeren naar helpende gedachten. U kunt een gesprek structureren en betere vragen stellen.

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u uw competenties op het gebied van communicatie op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Hiervoor dient u wel toelaatbaar te zijn tot de Bacheloropleiding.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor de medewerker die graag zijn communicatieve vaardigheden wil ontwikkelen en zo professioneler wil werken.

Doel en opzet

Wij houden van een persoonlijke aanpak. Daarom richten de ervaren trainers zich op uw leerdoelen en ontwikkelvraag en geven persoonlijke feedback. Tijdens de online intake kunt u dit aangeven. Het trainingsprogramma sluit u af met een persoonlijk ontwikkelplan. Hierin combineert u uw nieuwe inzichten en heeft u houvast voor uw verdere professionele ontwikkeling.

In het praktische HBO-trainingsprogramma staat het doen centraal. U gaat in 2 trainingen aan de slag met professioneel communiceren en werken. Tijdens de training Basisvaardigheden in Communicatie krijgt u inzicht in uw communicatievaardigheden: wat beheerst u en wat kunt u verbeteren? Daarnaast leert u hoe u een boodschap effectiever over kunt brengen en wat hierbij het belang van non-verbale communicatie is. U gaat veel oefenen en bootst samen met andere deelnemers situaties na die zich op uw werk voor kunnen doen. Zo weet u hoe u in de praktijk het beste kunt reageren.

In de training Assertiviteit op de Werkplek richt u zich op uw zelfbewustzijn. U leert om duidelijk voor uw wensen uit te komen door op 3 niveaus aan de slag te gaan: cognitief, emotioneel en gedrag. Door de vele oefeningen herkent en ervaart u verschillende soorten gedrag en ontdekt u wat effectief gedrag is en hoe u dat toepast. U blijft zelfverzekerd en professioneel, ook in lastige situaties.

Kortom, met dit HBO-trainingsprogramma ontwikkelt u zich aan de hand van theorie en verschillende oefeningen en werkvormen op het gebied van communicatie en gedrag. U blijft zo in allerlei situaties professioneel werken.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Basisvaardigheden in Communicatie

(2 dagen)

Effectief communiceren

 • Basisvaardigheden
 • Ruis
 • Effectiever een boodschap overbrengen en ontvangen
 • Helder formuleren

Gespreksvoering

 • Fases in een gesprek
 • Vraag- en luistertechnieken
 • Samenvatten
 • Het belang van non-verbale communicatie

Luistervaardigheden

 • Actief en passief luisteren
 • Inlevingsvermogen

Feedback

 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met lastige gesprekken

Assertiviteit op de Werkplek

(2 dagen)

Assertiviteit op de werkplek

 • Assertief, subassertief en agressief gedrag
 • Duidelijk zeggen wat u denkt en voelt
 • ‘Nee’ (durven) zeggen

Feedback en kritiek

 • Feedback geven en ontvangen
 • (Leren) omgaan met emoties
 • Effectief inzetten van interne rollen
 • Belemmerende gedachten

Assertiviteit in groepen

 • Meer aan het woord komen in een groep
 • Uzelf beter presenteren: zichtbaar zijn
 • Aandacht krijgen en vasthouden

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Werken en Communiceren in een Professionele Omgeving’. Op het moment dat u verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Het programma bestaat uit 4 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

 • Trainingskosten: € 1.890,-
 • Trainingsmateriaal: € 60,-
 • Eindopdracht: € 195,-
 • Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
 

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Werken en Communiceren in een Professionele Omgeving

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.