HBO Trainingsprogramma Lean Manager

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

HBO Trainingsprogramma Lean Manager

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Lean is de methode om organisaties te verbeteren door het bereiken van optimale efficiëntie met een constante kwaliteit in het aanbod voor klanten. Het gaat om het inrichten van korte, efficiënte processen en het voorkomen van ballast voor organisaties. Wilt u ook uw organisatie verbeteren en efficiënter laten werken? Wordt er al met de lean methode gewerkt en wilt u zich er extra in verdiepen? In dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma werkt u aan het vergroten van uw vaardigheden door te werken met de lean methode, gebaseerd op de laatste inzichten. Het programma biedt u de essentie van lean management dat u in uw dagelijkse praktijk direct kunt toepassen. Met dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma zorgt u ervoor dat verbeteren een routine wordt en dat de principes van lean dagelijks worden toegepast. Hierdoor verbetert de samenwerking en worden de doelen van uw organisatie sneller behaald.

Uw resultaat

Met deze training geeft u leiding aan efficiënt en resultaatgericht werken in uw organisatie. U past de uitgangspunten van lean toe in uw werk en heeft inzicht in het verloop van processen. Ook vergroot u uw invloed op de verdere lean ontwikkeling in uw organisatie.

Doelgroep

Dit HBO-trainingsprogramma is voor leidinggevenden, professionals en adviseurs die betrokken zijn bij het verbeteren van de processen binnen hun organisatie. U wilt op de hoogte zijn van de nieuwste inzichten in de lean methode en deze optimaal toepassen.

Doel en opzet

Het HBO-trainingsprogramma versnelt uw persoonlijke ontwikkeling. Nieuwe inzichten en vaardigheden leert u door te oefenen. Daarom is dit programma een mix van theorie en opdrachten. U oefent veel, zodat u het geleerde direct kunt toepassen in uw werk. Voorafgaand aan de training geeft u aan wat u graag wilt leren en wilt kunnen. De trainer neemt dit mee bij de voorbereiding van de bijeenkomsten en neemt dit zoveel mogelijk mee in de oefeningen. Tijdens de training schrijft u aan de hand van de theorie en de oefeningen uw persoonlijk ontwikkelplan, waarin u vervolgstappen vastlegt. Na de training kunt u hier praktisch mee aan de slag in uw werk.

Dit HBO-trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen. In de training Lean Management leert u alles over de uitgangspunten van lean. U kijkt naar de basisgedachten van lean en hoe u dit in uw organisatie kunt toepassen. Door te kijken naar operationele processen leert u te filteren op ballast en komt u verspillingen op het spoor. U oefent met verschillende cases om processen te optimaliseren.

In de training Vaardigheden van de Lean Manager gaat u vooral in op lean en leiderschap. U leert om de denkpatronen van medewerkers te veranderen en spoort hen aan om de lean principes dagelijks toe te passen. Dat zorgt voor minder verspilling van tijd en middelen. Bovendien krijgen processen kortere doorlooptijden en hebben de resultaten een hoger niveau.

Met dit HBO-trainingsprogramma vergroot u uw slagkracht als lean manager. U weet wat lean werken inhoudt en hoe u dat effectief toepast in uw werk en organisatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van lean management op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen, als u toelaatbaar bent voor HBO Bachelor.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Lean Management

(2 dagen)

Uitgangspunten lean

 • Wat is lean?
 • Wat zijn de basisgedachten van lean?
 • Hoe zet ik lean in mijn organisatie verder uit?

Werken vanuit waarde

 • Waar wil mijn klant voor betalen?
 • Welke stappen zijn nodig en welke niet?

Verspillingen

 • Zicht krijgen op het operationele proces
 • Filteren van ballast in processen
 • Op zoek naar verspillingen

Toepassen van lean

 • Lean toepassen in uw eigen organisatie
 • Oplossen van problemen

Vaardigheden van de Lean Manager

(2 dagen)

Lean principes

 • Hogere kwaliteit
 • Kortere doorlooptijden
 • Minder verspilling van tijd en middelen
 • Klantgericht werken

Lean en leiderschap

 • Coachend leidinggeven
 • Verbeteringen bereiken
 • Medewerkers ondersteunen bij het dagelijks verbeteren
 • Denkpatronen veranderen
 • Lean ontwikkeling in uw organisatie beïnvloeden

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Lean Manager’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 4 dagen. 

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-

Trainingsmateriaal: € 60,-

Eindopdracht: € 195,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Lean Manager

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.