Menu

Differentiëren in de Klas (PO)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als leerkracht zie je de diversiteit van leerlingen. De een pakt nieuwe informatie razendsnel op, de volgende leert het beste door samenvattingen te maken en weer een ander wil tot in detail weten hoe de materie in elkaar steekt en waarom. In de opleiding Differentiëren in de Klas (PO) krijg je de handvatten aangereikt waarmee je kunt inspelen op de behoefte van de individuele leerlingen. Je verdiept je in verschillende leerstijlen en ontdekt diverse methoden om je groep betrokken en gemotiveerd te houden. Zo weet je het beste uit de leerlingen te halen.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en zoekt naar middelen om iedere leerling op zijn of haar eigen niveau te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden om effectief klassen te managen door middel van differentiatie. Zo kun je leerlingen die zich een thema eenvoudig eigen maken extra uitdagende taken geven. Of misschien zet je wel digitale middelen in om stof toegankelijker te maken voor leerlingen die er meer moeite mee hebben. Je ontwikkelt inzicht in de mogelijkheden die je hebt om het beste uit je leerlingen te halen. Daarbij leer je wanneer je wel of juist niet differentieert en hoe je kunt differentiëren bij toetsmomenten. Uiteraard bewaak je daarbij de doorlopende leerlijn.

De opleiding wordt verzorgd door deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases uit de opleiding direct aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor PABO-afgestudeerden of anderen met een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid, maar dit is geen vereiste. In de opleiding wordt uitgegaan van HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Differentiëren in de Klas (PO)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.