HBO Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy

Ontwikkel u tot professioneel en zelfstandig bedrijfsadministrateur

Niveau
Vakopleiding
Duur 36 maanden
Vakgebied Marketing en Sales
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u zich op niveau ontwikkelen tot zelfstandig en professioneel bedrijfsadministrateur? Dan is de HBO Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy de juiste opleiding voor u. U doet alle kennis en kunde op die u nodig heeft voor een succesvolle taakuitoefening. Bovendien behaalt u met dit programma tegelijkertijd de beide diploma‘s ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ en ‘Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®)’ van de Nederlandse Associatie voor Examinering. U kunt deze opleiding ­mogelijk als vrijstelling inbrengen in diverse Bacheloropleidingen van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Deze boeiende ­opleiding biedt dus uitstekende perspectieven.

 

Doelgroep

U wilt zich ontwikkelen tot een allround bedrijfsadministrateur. Deze boeiende opleiding is een belangrijke mijlpaal in uw ontwikkeling.

Doel en opzet

Deze opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit 2 fases. De opleiding is specifiek gericht op ­werkenden en valt daardoor uitstekend te ­combineren met een drukke baan. In de eerste fase van de opleiding legt u een uitstekende basis, waarin u zich ontwikkelt in de breedte van het bedrijfs­administratieve vakgebied. Deze fase heeft dezelfde modules als de propedeuse van de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Aanvullend op de module MBA Belastingwetgeving volgt u de module Vennootschapsbelasting SPD van 1 bijeenkomst op zaterdag of op basis van e-Learning. Zo heeft u de juiste kennis om door te stromen naar de module Fiscale jaarrekening SPD uit de tweede fase. In de tweede fase verdiept u zich in diverse financiële vakgebieden. U volgt modules op het gebied van bedrijfsadministratie, fiscale wet­geving en accounting. De opleiding wordt ­verzorgd door zeer ervaren docenten die zelf actief zijn in de praktijk. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die u direct ­koppelt aan uw eigen werk­omgeving.
De opleiding bestaat uit 12 modules. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien u toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie van Markus Verbeek Praehep ontvangt u gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze Bachelor.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Opleiding HBO Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy

Programma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Fase 1

 • MBA Kostencalculatie [SE]
 • MBA Bedrijfsadministratie [SE]
 • MBA Financiering [SE]
 • MBA Belastingwetgeving [SE]
 • Bestuurlijke informatievoorziening BIV [SE]
 • Communicatieve vaardigheden [ME]
 • Oriëntatie op de beroepspraktijk [MO]

Fase 2

 • Cost- en managementaccounting [SE]
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE]
 • Jaarrekening SPD [SE]
 • Finance & riskmanagement [SE]
 • Fiscale jaarrekening SPD [SE]

Praktijkprogramma

In het praktijkprogramma legt u uw praktijk­ervaringen vast in een portfolio als digitale werkmap. Zo bent u in de tweede fase nog actiever bezig met de koppeling van uw opleiding naar de praktijk. Door het volgen van het praktijkprogramma blijft u bovendien parallel lopen met het HBO Bachelorprogramma. Het levert u tijdwinst op, als u later wilt doorstuderen naar een HBO Bachelor. Indien u tijdens de opleiding uw praktijkervaringen gestructureerd wilt vast­leggen en de mogelijkheid wilt openhouden om later eenvoudig door te stromen naar een Bachelor, adviseren wij u om het praktijkprogramma te volgen. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Propedeusegetuigschrift

Dit aantrekkelijke programma is te combineren met een praktijkprogramma. Door het volgen van het praktijkprogramma volgt u feitelijk 
de HBO Bacheloropleiding. U rondt dan het ­volledige eerste jaar van de geaccrediteerde HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie van Markus Verbeek Praehep af. Daarmee behaalt u uw officiële propedeusegetuigschrift indien u voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen.

Examens en diploma

De examens zijn een combinatie van praktijk­gerichte schriftelijke examens [SE], een module­opdracht [MO] en een mondeling examen [ME]. In het schema ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Uiteraard wordt u hierover tijdens uw opleiding per onderdeel nader geïnformeerd. Een aantal examens binnen de opleiding wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering en NGO/ENS. De kosten voor de examens van de Associatie worden direct in rekening gebracht door Markus Verbeek ­Praehep, de kosten voor de examens bij NGO/ENS betaalt u rechtstreeks aan NGO/ENS. Behaalt u voor alle modules een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Vakopleiding Bedrijfs­administratie en Accountancy’.

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 6.995,-
Studiemateriaal: € 1.300,-
Examenkosten: € 1.390,-*
NGO/ENS-examens: zie hbospd.nl.
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor de NGO/ENS-examens betaalt u rechtstreeks aan NGO/ENS.
U kunt deze opleiding ook in 12 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy

Ontwikkel u tot professioneel en zelfstandig bedrijfsadministrateur

Niveau
Vakopleiding
Duur 36 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.