Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

MBO Basisopleiding Kraamzorg

Praktijkgericht programma binnen de kraamzorg - 6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je snel de belangrijkste elementen van kraamzorg leren kennen? Dan is dit programma ideaal voor jou. In korte tijd verdiep je je in algemene medische basiskennis. Daarnaast ontwikkel je inzicht in de taken, rollen en vaardigheden van de kraamverzorgende. Je kunt zo een ondersteunende functie bij bijvoorbeeld een consultatiebureau of een verloskundige praktijk nog beter uitvoeren. Ook kun je op deze manier kijken of het vakgebied van de kraamzorg iets voor je is. Door algemene medische basiskennis die je opdoet, vormt dit programma een mooie basis als je verder wilt studeren binnen de zorg.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) medewerker in de kraamzorg. Je wilt meer weten van de kraamzorg, omdat je overweegt in de kraamzorg te gaan werken. Ben je al werkzaam in de kraamzorg? Dan leert dit programma je meer over het vak. Je legt hiermee ook de basis voor een vervolgopleiding in de kraamzorg.

Doel en opzet

Dit korte en zeer praktijkgerichte programma is speciaal ontwikkeld om werken en leren te combineren. Je ontwikkelt de belangrijkste kennis en vaardigheden die van belang zijn in de professionele kraamzorg. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf in de kraamzorg en gezondheidszorg werkzaam zijn. Ook maken we altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Daarnaast heb je tijdens de studie toegang tot onze online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je studie succesvol af te ronden.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Basisopleiding Kraamzorg

Praktijkgericht programma binnen de kraamzorg - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.