EHBO bij Baby’s en Kinderen (e-learning + 0,5 dag praktijk) (112BHV)
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
Ben je bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wil je dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens zo’n BHV-cursus leer je wat je moet weten om goed voorbereid te zijn op incidenten op de werkvloer, zoals ongevallen, brand(jes) en stroomstoringen. Maar je kunt ook te maken krijgen met bijvoorbeeld het onwel worden van een collega.
Volgens de Arbowet is elke werkgever verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en goed voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Dat kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal benodigde bhv’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal bhv’ers moet rekening gehouden worden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die bij het betreffende bedrijf horen.
De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) vormt de basis voor de maatwerkinvulling van de BHV. In de RI&E worden de brand- en ongevalsrisico’s geïnventariseerd. De werkgever kan op basis daarvan het aantal, de opleiding en uitrusting van bhv’ers vaststellen.
Op diverse niveaus bieden we onder meer de volgende cursussen:
Tijdens de Cursus BHV leer je de basiskennis die elke bhv’er moet hebben. Met de Opleiding Ploegleider BHV zet je een volgende stap en kunt leidinggeven aan een groep bhv’ers en de verantwoording dragen voor de uitvoering van het BHV-beleid. Vervolgens kun je doorstromen naar de cursus Hoofd BHV Operationeel. Je leert hoe je een praktische invulling geeft aan het BHV-beleid in de organisatie. Tenslotte kun je nog de cursus Hoofd BHV Strategisch volgen als je je op beleidsniveau bezig wilt houden met de BHV in de organisatie.
Om in noodsituaties juist te kunnen opereren is het nodig het opleidingsniveau van de bhv’ers op peil te houden. Dit betekent dat bhv’ers regelmatig na- of bijscholing moeten volgen.
Het BHV-certificaat van 112BHV heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Wij vinden het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet je na een jaar nog wat je precies moet doen bij bijvoorbeeld een reanimatie? Waarschijnlijk niet. Als je in een situatie komt waarin je als bhv’er moet optreden, wil je adequaat kunnen handelen. Regelmatig oefenen blijft daarom belangrijk.
Je kunt daarom ook kiezen voor de abonnementsversie van onze cursus. Bij het abonnement krijg je jaarlijks een uitnodiging en de mogelijkheid om je aan te melden voor de praktijkbijeenkomst. Ongeveer een week na de inschrijving ontvang je je digitale factuur. Het voordeel is dat je zelf niet in de gaten hoeft te houden wanneer het weer tijd is voor de BHV-herhaling:
Tijdens de Cursus EHBO van 112BHV leer je reanimeren, een AED gebruiken, verbanden aanleggen en buikstoten toepassen bij verstikking. Je volgt eerst een e-learning om de toestand van een slachtoffer te kunnen beoordelen. Daarna oefen je tijdens een praktijkbijeenkomst met:
Ook deze cursus is verkrijgbaar met een abonnement.
Onder de titel Company First Aid bieden we de BHV- en EHBO-cursussen ook in het Engels aan voor anderstalige medewerkers.
Werk je op een school of in de kinderopvang? Dan is een Cursus EHBO bij baby’s en kinderen geen overbodige luxe. Vaak is het zelfs verplicht. Je leert tijdens deze cursus in 1 dag heel specifiek hoe je letsel bij baby’s en kinderen beoordeelt en behandelt. Zowel in acute als niet-acute situaties.
Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp-afdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. Dus ook als je niet met kinderen werkt, maar zelf wel kinderen hebt, is het een goed idee om deze cursus te volgen.