Menu

Commerciële Vaardigheden voor Adviseurs

Klantgericht en commercieel adviseren - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u een deskundig adviseur en moet u naast goed advies geven ook commerciële targets halen? Vindt u het lastig om verkoop aan te snijden tijdens uw gesprekken? Weet u niet goed of een klant hier wel op zit te wachten? Met deze training ontwikkelt u uw commerciële vaardigheden. U leert om goed te luisteren naar de klant en om oplossingsgericht producten of diensten aan te bieden. U weet tenslotte wat de klant nodig heeft. Tijdens de training oefent u veel met verkooptechnieken en het ontwikkelen van een goede klantrelatie. Na de training kunt u vanuit uw kennis en ervaring de klant beïnvloeden en zo uw commerciële succes vergroten.

Uw resultaat

U heeft een betere relatie met de klant en geeft advies met een commerciële component. Daarnaast adviseert u met zelfvertrouwen. U herkent bovendien verkoopsignalen en weet ze optimaal te benutten.

Doelgroep

Voor adviseurs die de relatie met interne of externe klanten willen verdiepen en hen willen beïnvloeden om commerciële targets te halen. U bent bijvoorbeeld consultant, accountant of interim-professional.

Aanpak

U gaat tijdens de training veel oefenen met klantgesprekken en het herkennen van verkoopsignalen. U leert om hierop in te springen zonder het gebruik van een standaard verkooppraatje. Het gaat hierbij om het aanbieden van klantspecifieke oplossingen. U heeft kennis op uw vakgebied en kennis van uw klant. Wat u aanbiedt, levert altijd voordeel op voor de klant. In de training leert u dit aan de hand van opdrachten en oefeningen te gebruiken. Na afloop bent u niet bang om extra producten of diensten aan uw klanten aan te bieden. U doet dit passend bij de klant en op een authentieke manier, vol zelfvertrouwen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Commerciële vaardigheden

 • Aantrekkelijk presenteren product of dienst
 • Vraag- en luistertechnieken
 • Verkoopmogelijkheden zien en benutten
 • Onderhandelingstechnieken
 • Beïnvloedingsstijlen
 • Behoeften van de klant bepalen
 • Omgaan met bezwaren

Verkopen vanuit inhoudelijke kennis

 • Verdiepen van de relatie met de klant
 • Klantspecifiek presenteren van voordelen
 • Gezamenlijke toekomstvisie ontwikkelen
 • Oplossingsgericht verkopen
 • Cross-selling en meerverkoop

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Commerciële Vaardigheden voor Adviseurs'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

 • 12, 26 juli en 9 augustus 2019
 • 1, 15 en 29 oktober 2019
 • 2, 16 december 2019 en 6 januari 2020
 • 6, 20 februari en 5 maart 2020
 • 1, 15 en 29 april 2020
 • 5, 19 juni en 3 juli 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.790,-

Trainingsmateriaal: € 60,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Commerciële Vaardigheden voor Adviseurs

Klantgericht en commercieel adviseren - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.