Krapteberoepen

Laat u voordelig omscholen naar een baan met toekomstperspectief

Binnen enkele beroepsgroepen zoals de ICT, techniek en zorg is het personeelstekort groot. Bent u werkzoekende dan kunt u via het UWV subsidie krijgen voor een opleiding binnen deze krapteberoepen.
 

Hoe werkt deze subsidie?

U zoekt een opleiding binnen een krapteberoep waar uw interesse ligt. Vervolgens vraagt u via het UWV de subsidie aan en laat u zich via het UWV inschrijven voor de opleiding.
 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Voor iedere opleiding wordt €2.500 ter beschikking gesteld. Dit betekent dat u in veel gevallen de opleiding zelfs gratis volgt. De opleiding mag maximaal een jaar duren, tenzij u al zekerheid over een baan, dan mag de opleiding maximaal 2 jaar duren en krijgt u ook 2 jaar subsidie.
 

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen over de voorwaarden van deze subsidie? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 – 6 400 411 of vul het contactformulier in.
 

Voor welke opleiding kan ik subsidie aanvragen?

Economische en commerciële beroepen
ICT-beroepen
Pedagogische beroepen
Technische beroepen - Bouw
Technische beroepen - Industrie
Technische beroepen - Installatie
Transport en logistiek beroepen
Zorg- en medische beroepen

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.