Inschrijving HBO Associate degree ­Accountancy Modulair

Op modules apart inschrijven

Niveau
HBO-programma
Duur 24 maanden
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u zich in korte tijd ontwikkelen tot succesvol medewerker accountancy? En wilt u opgeleid worden tot Associate degree Accountancy, waarbij u de opleiding per module kunt door­lopen? Dan biedt onze businesspartner Markus Verbeek Praehep, waarmee we deze HBO Associate degree Accountancy in samenwerking uitvoeren, de oplossing. U kunt namelijk alle modules van onze Associate degree los en in uw eigen volgorde en tempo ­volgen. Met deze inschrijving wordt u toegelaten tot de HBO Associate degree en uw dossier aangemaakt. Daarnaast neemt u deel aan het praktijkprogramma. Hiermee weten wij dat u deelneemt aan de Associate degree en u uiteindelijk in combinatie met de afstudeeropdracht en de losse modules uw ­officiële getuigschrift kunt behalen. U volgt het praktijkprogramma dat nodig is om tot Bachelor af te studeren. Inschrijven voor deze HBO Associate degree Accountancy Modulair is dus niet een inschrijving voor de losse modules of de afstudeeropdracht. Daarvoor schrijft u zich apart in.

Waarom modulair?

U kunt stapsgewijs de opleiding doorlopen. Door u in te schrijven voor dit programma Inschrijving HBO Associate degree Accountancy Modulair weten wij dat u voor Bachelor studeert. Er zijn geen verplichtingen dat u alle modules afneemt. U beslist en betaalt per ­module.

Waarom dit programma?

De losse modules bepalen de vakinhoudelijke kant van de opleiding. Het programma Inschrijving HBO Associate degree Accountancy Modulair zorgt dat alle kennis die u in de modules opdoet met elkaar wordt ­verbonden en in de praktijk wordt toegepast. Hiermee laat u zien dat u verbanden kunt ­leggen en de opgedane kennis goed beheerst en kunt toepassen.

Doelgroep

De HBO Associate degree Accountancy Modulair is bedoeld voor medewerkers op een accountants- of administratiekantoor die zich in hun eigen tempo verder willen ontwikkelen op HBO-niveau.

Doel en opzet

U kunt zelf bepalen wanneer u welke module volgt en toch een HBO Associate degree halen. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire en stapsgewijze aanpak met ­aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren. Om u een duidelijk beeld te geven van de Associate degree Accountancy volgt hieronder een uitleg over het programma. U kunt hiervan afwijken in de volgorde van de modules. In enkele gevallen is er wel een geadviseerde volgorde, omdat er in die gevallen enige voorkennis noodzakelijk is. Zie daarvoor het kopje: Geadviseerde volgorde modules.

Binnen de accountancy is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u ­minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool ­Markus Verbeek Praehep.

Programma

Propedeusefase

De propedeuse van deze Bachelor bestaat uit 6 modules. Bij een voldoende beoordeling van deze 6 modules en het praktijkprogramma kunt u uw propedeuse aanvragen. De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u binnen deze fase zelf bepalen.
In de propedeusefase zitten de volgende modules:

 • Bedrijfsadministratie [SE] 8 EC
 • Bedrijfseconomie [SE ]8 EC
 • Algemene economie [SE] 8 EC
 • Inleiding belastingrecht [SE] 8 EC
 • Statistiek en onderzoek [SE] 8 EC
 • Inleiding recht [SE] 8 EC

Hoofdfase

In fase 2 gaat u aan de slag met de kern van accountancy. Hierbij komen onder andere onderwerpen op het gebied van auditing en internal control aan de orde. De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u binnen deze fase zelf bepalen.
In de hoofdfase zitten de volgende modules:

 • Jaarrekening [SE] 8 EC
 • Financial accounting 1 [SE] 8 EC
 • Recht [SE] 8 EC
 • Strategie, leiderschap en organisatie 1 [SE] 8 EC
 • Internal control & accounting information systems 1 [SE] 8 EC
 • Auditing beginselen [SE] 8 EC
 • Afstuderen 12 EC

Geadviseerde volgorde modules

U kunt de volgorde van de modules in de modulaire variant van de HBO Associate degree Accountancy zelf indelen. Omdat de modules uit de verschillende fases een verdieping van elkaar vormen, is het van belang dat u eerst de modules uit fase 1 afrondt voordat u aan modules uit fase 2 begint. Binnen de fases kunt u zelf bepalen in welke volgorde u de modules wilt volgen.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI in samenwerking met onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Wanneer u dit product combineert met alle losse modules en de afsluitende eindopdracht en deze allemaal succesvol afrondt, dan ontvangt u het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Accountancy’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Daarnaast mag u de graad Ad (Associate degree) voeren. Dit Associate-degreeprogramma is geaccrediteerd door de NVAO. Hogeschool Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/­Master) te verlenen.

Planning

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Praktijkprogramma:     € 990,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Inschrijving HBO Associate degree ­Accountancy Modulair

Op modules apart inschrijven

Niveau
HBO-programma
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.