Inschrijving HBO Associate degree Financieel Management Modulair

Op modules apart inschrijven

Niveau
HBO-programma
Duur 36 maanden
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u zich ontwikkelen op het gebied van bedrijfsadministratie? En wilt u opgeleid worden tot Associate degree Financieel Management, waarbij u de opleiding per module kunt doorlopen? Dan biedt onze businesspartner Markus Verbeek Praehep, waarmee we deze HBO Associate degree Financieel Management in samenwerking uitvoeren, de oplossing. U kunt namelijk alle modules van deze Associate degree los en in uw eigen volgorde en tempo ­volgen. Met deze inschrijving wordt u toegelaten tot de HBO Associate degree en uw dossier gemaakt. Daarnaast neemt u deel aan het praktijkprogramma. Hiermee weten wij dat u deelneemt aan de Associate degree en u uiteindelijk in combinatie met de afstudeeropdracht en de losse modules uw ­officiële getuigschrift kunt behalen. U volgt het praktijkprogramma dat nodig is om tot Associate degree af te studeren. Inschrijven voor deze HBO Associate degree Financieel Management Modulair is dus niet een inschrijving voor de losse modules of de afstudeeropdracht. Daarvoor schrijft u zich apart in.

Waarom modulair?

U kunt stapsgewijs de opleiding doorlopen. Door u in te schrijven voor dit programma Inschrijving HBO Associate degree Financieel Management Modulair weten wij dat u voor Associate degree studeert. Er zijn geen verplichtingen dat u alle modules afneemt. U beslist en betaalt per ­module.

Waarom dit programma?

De losse modules bepalen de vakinhoudelijke kant van de opleiding. Het programma Inschrijving HBO Associate degree Financieel Management Modulair zorgt dat alle kennis die u in de modules opdoet met elkaar wordt ­verbonden en in de praktijk wordt toegepast. Hiermee laat u zien dat u verbanden kunt ­leggen en de opgedane kennis goed beheerst en kunt toepassen.

Doelgroep

De HBO Associate degree Financieel Management is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze mensen die zich in hun eigen tempo verder willen ontwikkelen op het gebied van financieel management.

Doel en opzet

U kunt zelf bepalen wanneer u welke module volgt en toch een HBO Associate degree halen. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire en stapsgewijze aanpak met ­aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren. Om u een duidelijk beeld te geven van de HBO Associate degree Financieel Management volgt hieronder een uitleg over het programma.
Als professioneel bedrijfsadministrateur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van NCOI hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie onderstaand programma voor de inhoud van deze opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt aan deze HBO Associate degree deel­nemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Bent u niet in het bezit van een van deze diploma’s en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep. Als u het diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ al heeft, dan doorloopt u een verkort programma. Zie bijlage voor meer informatie.

Programma

Propedeusefase

De propedeuse van deze Associate degree bestaat uit 7 inleidende vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, financiële rapportages en wet­geving. Ook behaalt u voor de propedeuse uw diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’. Aanvullend op de module MBA Belastingwet­geving volgt u de module Vennootschapsbelasting SPD. Deze bestaat uit 1 bijeenkomst op zaterdag. Als u het diploma ­‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ al heeft, krijgt u vrijstelling voor deze modules. Het MBA-­diploma is een zeer gewaardeerd diploma in het werkveld, dat u mooie kansen biedt op de arbeidsmarkt.

De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u grotendeels zelf bepalen. Wel moeten de MBA-modules afgerond zijn, voordat u aan modules uit de hoofdfase kunt beginnen.

In de propedeusefase zitten de volgende modules:

 • MBA Kostencalculatie [SE] 11 EC
 • MBA Belastingwetgeving [SE] 11 EC
 • Vennootschapsbelasting SPD MBA Financiering [SE]10 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie [SE] 11 EC
 • Bestuurlijke informatievoorziening BIV [SE] 10 EC
 • Oriëntatie op de beroepspraktijk [MO] 2 EC
 • Communicatieve vaardigheden [ME] 5 EC

Hoofdfase

In de hoofdfase van de opleiding verdiept u zich in de kern van financieel management. U leert over cost- en managementaccounting en de jaarrekening. Daarnaast ontwikkelt u zich op juridisch en fiscaal gebied. Tijdens de hoofdfase kunt u de geleerde theorie gelijk toepassen op uw eigen praktijk. Dit maakt u erg waardevol voor uw organisatie.
In de hoofdfase zitten de volgende modules:

 • Cost- en managementaccounting [SE] 10 EC
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE] 5 EC
 • Jaarrekening SPD [SE] 14 EC
 • Inleiding recht SPD [SE] 5 EC
 • Algemene economie SPD [SE] 5 EC
 • Organisatie en management [SE] 6 EC
 • Afstuderen en praktijkprogramma [PF] 15 EC

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI in samenwerking met onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Wanneer u dit product combineert met alle losse modules en de afsluitende eindopdracht en deze allemaal succesvol afrondt, dan ontvangt u het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Financieel Management’. Daarnaast mag u de graad Ad (Associate degree) voeren. Dit Associate-degreeprogramma is geaccrediteerd door de NVAO. Hogeschool Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/­Master) te verlenen.

Planning

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Praktijkprogramma:     € 990,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Inschrijving HBO Associate degree Financieel Management Modulair

Op modules apart inschrijven

Niveau
HBO-programma
Duur 36 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.