Register Belastingadviseur

Uniek HBO-programma voor toekomstige belastingadviseurs

Niveau
HBO-programma
Duur 30 maanden
Vakgebied Juridisch
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Deze unieke opleiding bereidt u uitstekend voor op het beroep van belastingadviseur. Het programma is volledig afgestemd op de eisen van de fiscale adviespraktijk en koppelt theoretische kennis aan praktische vaardigheden. De nadruk van de opleiding ligt op diepgaande theoretische kennis van de belangrijkste belastingwetten, zoals loonbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. U ontwikkelt zich tot fiscaal specialist en zet een mooie stap in uw loopbaan. Op basis van het succesvol doorlopen van deze opleiding kunt u ingeschreven worden in het Register Belastingadviseur en mag u de beschermde titel RB voeren.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte opleiding is ontwikkeld voor professionals die in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd met fiscale vraagstukken en opgeleid willen worden tot Register Belastingadviseur.

Vooropleiding

U dient in het bezit te zijn van het diploma 'Register Belastingconsulent', 'NIVRA Accountancy II' of het getuigschrift 'HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie', 'HBO Bachelor Accountancy' of een diploma van een andere HBO Bacheloropleiding met aantoonbare fiscale kennis. Deze diploma's en getuigschriften mogen niet ouder dan 5 jaar zijn. Bent u in het bezit van een van bovengenoemde diploma's dat ouder is dan 5 jaar? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs over de mogelijkheden via: 035 - 6 400 411. U beschikt over een relevante werkomgeving waarin u de opdrachten uit dit programma goed kunt uitvoeren.

Doel en opzet

De opleiding Register Belastingadviseur is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kunt u uw opleiding flexibel indelen. U sluit de opleiding af met een scriptie, waarin u laat zien dat u de opgedane kennis kunt toepassen. U zult merken dat het behalen van dit diploma daardoor goed te combineren is met uw drukke baan.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Zij vormen een ideaal klankbord. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. De theorie wordt constant gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee uw inzicht aanzienlijk wordt verdiept.

In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als belastingadviseur is het cruciaalom de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze ervaring als fiscaal opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.
U dient tijdens het volgen van deze opleiding een aspirant-lidmaatschap bij het Register Belastingadviseurs aan te schaffen. Dit gebeurt op individuele basis en is dan ook niet inbegrepen bij de kosten van deze opleiding. Zonder deze inschrijving wordt u niet toegelaten tot het Register Belastingadviseurs.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang

Opleiding Register Belastingadviseur

Programma

Programma

Het studieprogramma is opgebouwd uit de volgende modules:

 • BA Inleiding belastingrecht
 • BA Staats- en bestuursrecht
 • BA Formeel belastingrecht
 • BA Loonbelasting
 • BA Privaatrecht
 • BA Inkomstenbelasting voor de particulier
 • BA Ondernemingsrecht
 • BA Omzetbelasting
 • BA Inkomstenbelasting winst en DGA (inclusief Capita selecta onderneming en DGA)
 • BA Vennootschapsbelasting/dividendbelasting
 • BA Internationaal belastingrecht
 • BA Schenk-, erf- en overdrachtsbelasting
 • BA Beroepsvaardigheden
 • BA Scriptievaardigheden
 • BA Scriptie
 • Examentrainingen

Diploma

De module BA Beroepsvaardigheden wordt afgerond met een case. De module BA Scriptievaardigheden bereidt voor op de scriptie die het sluitstuk is van deze opleiding. De overige modules worden afgerond met een praktijkgericht schriftelijk examen, afgenomen door Register Belastingadviseurs. U dient zichzelf aan te melden voor deze examens via rb.nl en de kosten betaalt u rechtstreeks aan de exameninstantie. Indien u de modules en de scriptie met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma 'Register Belastingadviseur'.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2,5 jaar. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 37 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 13.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. De avondopleiding heeft 37 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 tot 16.00 voor de examentrainingen. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 5.690,-
Studiemateriaal: € 800,-
Examens: zie rb.nl.
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 10 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Register Belastingadviseur

Uniek HBO-programma voor toekomstige belastingadviseurs

Niveau
HBO-programma
Duur 30 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.