Professioneel voor de Klas

Werken aan uw persoonlijke ontwikkeling - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U staat aan het begin van uw carrière in het onderwijs en merkt dat u uw persoonlijke vaardigheden als leraar of leerkracht verder wilt ontwikkelen. Wilt u daadkrachtiger optreden of wilt u uw kwaliteiten leren inzetten om hindernissen te overbruggen? In deze cursus gaan we uit van uw praktijksituatie. Door middel van concrete opdrachten ontwikkelt u zich tot de professional die u wilt zijn.

Uw resultaat

Na afloop van deze cursus kunt u uw persoonlijke krachten inzetten om professioneel en overtuigend over te komen. U leert in uiteenlopende situaties als professioneel onderwijzer handelen. Met de opgedane kennis en vaardigheden gaat u met zelfvertrouwen het gesprek aan met ouders, leerlingen en collega’s.

Doelgroep

U bent beginnend leraar of leerkracht en wilt u ontwikkelen tot professional. Daarvoor wilt u werken aan uw persoonlijke vaardigheden.

Aanpak

In deze cursus werkt u aan uzelf. U ontdekt waarom u in bepaalde omstandigheden op een zekere manier reageert. U leert waar u goed in bent en waar u juist problemen mee ervaart. Dit alles bepaalt hoe u op een ander overkomt en of u uw doelen realiseert. U oefent met uiteenlopende situaties en leert zo uw valkuilen vermijden. U leert voor uzelf opkomen en omgaan met weerstand. De kennis en vaardigheden die u tijdens deze cursus opdoet, helpen u uw gesprekspartners zelfverzekerd tegemoet te treden.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Persoonlijke leerdoelen
 • Uw ontwikkelvraag

Zicht op eigen rol als leraar

 • Uw zelfbeeld van leraar als professional
 • Uw persoonlijke kwaliteiten
 • Inzetten van uw kwaliteiten

Persoonlijke weerstand

 • Gedrag, valkuilen en blokkades
 • Belemmerende overtuigingen
 • Weerstand doorbreken

Persoonlijke communicatie en assertiviteit

 • Hoe komt u over bij anderen?
 • Professionele communicatie naar doelgroepen: klas, ouders en collega’s
 • Opkomen voor uzelf in verschillende situaties
 • Assertief communiceren

Persoonlijke kracht en presentatie

 • Persoonlijke uitstraling
 • Persoonlijke groei
 • Zelfvertrouwen en vitaliteit
 • Effectieve profilering
 • Krachtige zelfpresentatie

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvangt u het certificaat ‘Professioneel voor de Klas'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

Kijk voor de lesdata op www.ncoi.nl.

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.090,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Professioneel voor de Klas

Werken aan uw persoonlijke ontwikkeling - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.