Menu

Professioneel voor de Klas

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je staat aan het begin van je carrière in het onderwijs en merkt dat je je persoonlijke vaardigheden als leraar of leerkracht verder wilt ontwikkelen. Wil je daadkrachtiger optreden of wil je je kwaliteiten leren inzetten om hindernissen te overbruggen? In deze cursus gaan we uit van je praktijksituatie. Door middel van concrete opdrachten ontwikkel je je tot de professional die jij wilt zijn.

Je resultaat

Na afloop van deze cursus kun je je persoonlijke krachten inzetten om professioneel en overtuigend over te komen. Je leert in uiteenlopende situaties als professioneel onderwijzer handelen. Met de opgedane kennis en vaardigheden ga je met zelfvertrouwen het gesprek aan met ouders, leerlingen en collega’s.

Doelgroep

Je bent beginnend leraar of leerkracht en wilt je ontwikkelen tot professional. Daarvoor wil je werken aan je persoonlijke vaardigheden.

Aanpak

In deze cursus werk je aan jezelf. Je ontdekt waarom je in bepaalde omstandigheden op een zekere manier reageert. Je leert waar je goed in bent en waar je juist problemen mee ervaart. Dit alles bepaalt hoe je op een ander overkomt en of je je doelen realiseert. Je oefent met uiteenlopende situaties en leert zo je valkuilen vermijden. Je leert voor jezelf opkomen en omgaan met weerstand. De kennis en vaardigheden die je tijdens deze cursus opdoet, helpen je je gesprekspartners zelfverzekerd tegemoet te treden.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Persoonlijke leerdoelen
 • Je ontwikkelvraag

Zicht op eigen rol als leraar

 • Je zelfbeeld van leraar als professional
 • Je persoonlijke kwaliteiten
 • Inzetten van je kwaliteiten

Persoonlijke weerstand

 • Gedrag, valkuilen en blokkades
 • Belemmerende overtuigingen
 • Weerstand doorbreken

Persoonlijke communicatie en assertiviteit

 • Hoe kom je over bij anderen?
 • Professionele communicatie naar doelgroepen: klas, ouders en collega’s
 • Opkomen voor jezelf in verschillende situaties
 • Assertief communiceren

Persoonlijke kracht en presentatie

 • Persoonlijke uitstraling
 • Persoonlijke groei
 • Zelfvertrouwen en vitaliteit
 • Effectieve profilering
 • Krachtige zelfpresentatie

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvang je het certificaat ‘Professioneel voor de Klas'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze cursus duurt 3 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.090,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Professioneel voor de Klas

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.