Masterprogramma Accountancy - Assurance

.

Niveau
Masterprogramma
Duur 18 maanden
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, Dag en Zaterdag
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

De opleidingsroute voor accountants en de samenhang met titulatuur zijn gewijzigd in 2016. Om het theoretisch gedeelte van uw wettelijke bevoegdheid te kunnen behalen is het Masterprogramma Accountancy – Assurance ontwikkeld.  Dit Masterprogramma van NCOI biedt u de kans om het theoretische deel van de Accountant certificering te behalen. U wordt uitstekend opgeleid in een intensief en boeiend programma.

Hogeschool Markus Verbeek Praehep

Deze opleiding wordt verzorgd door onze ­businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Hogeschool Markus Verbeek Praehep heeft al 120 jaar zeer grote expertise op het gebied van financiële opleidingen, waaronder het interessante vakgebied van accountancy.

Doelgroep

U wilt als officieel gecertificeerd accountant aan de slag gaan.

Vooropleiding

U dient in het bezit te zijn van een erkend ­Mastergetuigschrift. Dit kan onder andere door bij NCOI de Masteropleiding Finance & Control te volgen. Bent u in het bezit van een officieel Mastergetuigschrift Accountancy? Dan kunt u waarschijnlijk direct instromen in deze opleiding. Voor deelname aan deze opleiding vanuit een andere Masterachtergrond dient u een van onze schakelprogramma’s gevolgd te hebben. Een deficiëntie-onderzoek wordt dan uitgevoerd zodat uw schakelprogramma kan worden vastgesteld. Hierdoor staat u uitstekend voor­bereid aan de start van uw Masterprogramma Accountancy - Assurance. U kunt contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs voor advies rondom de door u te volgen route: 035 ‑ 6 400 411.

Doel en opzet

De opleiding sluit volledig aan bij de actuele examen­eisen en bestaat uit 3 modules. De lessen worden verzorgd door ervaren financieel ­professionals, die midden in de praktijk staan. Elke module wordt beoordeeld met een schriftelijk examen. Daarnaast is er per module ook een mondeling examen waarin de adviesvaardig­heden getoetst worden.

In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als accountant is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefen­vragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als opleider bieden wij daarom extra examentraining aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Accountantsregister

De opleiding Masterprogramma Accountancy- Assurance is opgesteld volgens de nieuwe ­eindtermen, zoals die door de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) zijn vastgesteld met ingang van 1 januari 2016. Vanaf deze datum is het net als voorheen mogelijk om opgeleid te worden tot AA-accountant met de bevoegdheid om wettelijke controles uit te voeren (AA met aantekening). Met deze opleiding van Hogeschool Markus Verbeek Praehep wordt u opgeleid tot AA-accountant met aantekening. U heeft dus de bevoegdheid om een accountantsverklaring voor de wettelijke controle af te geven. Inschrijving in het accountantsregister kan plaatsvinden, nadat u naast deze opleiding ook de praktijkopleiding van de NBA met succes heeft afgerond. Tijdens deze opleiding kunt u al starten met uw praktijkopleiding. Markus Verbeek Praehep beschikt over een aanwijzing door de CEA voor de oriëntatie MKB AA. In 2017 zal de procedure worden gestart om de aanwijzing uit te kunnen breiden naar de oriëntatie Assurance.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per week.

Praktijkopleiding AA

Als u van plan bent om u ook te registreren als AA-accountant, dan dient u daarnaast deel te nemen aan de praktijkopleiding AA. Wij bieden u deze mogelijkheid. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit ­perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Programma

Programma

Auditing

(14 bijeenkomsten)

 • Assurancediensten
 • Corporate governance
 • Wet- en regelgeving
 • Toezicht en kwaliteitsbeheersing
 • Fraude en ongebruikelijke transactie
 • Jaarrekeningcontrole, risico’s en ­materialiteit
 • Jaarrekening en IT
 • Specifieke activiteiten
 • Assurance en cliënt-/opdracht­aanvaarding
 • Strategie en bedrijfsrisico’s
 • Examentraining

Financial accounting

(14 bijeenkomsten)

 • IFRS
 • Earningsmanagement
 • Off balance financiering
 • Geïntegreerde verslaggeving
 • Samenhang samentellende onderdelen jaarrekening
 • Bestuursverslag
 • Bijzondere situaties (onderhanden werk, latente belastingen, ovenamen)
 • Examentraining

Internal control & AIS

(14 bijeenkomsten)

 • Ontwerpen en beheren bestuurlijke informatievoorziening
 • Analyse en rapportagetools
 • Interne beheersingsmaatregelen
 • Control statement
 • Corporate governance
 • IC en financiële informatie
 • Ethiek
 • Examentraining

Getuigschrift

Elke module wordt op 2 manieren afgerond, namelijk met een schriftelijk en een mondeling examen. In het mondelinge examen worden 
uw adviesvaardigheden getoetst. Aan beide ­onderdelen moet voldaan zijn. Heeft u voor alle onder­delen van de modules een voldoende behaald, dan ontvangt u het getuigschrift ­‘Masterprogramma Accountancy - Assurance’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 18 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 21 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 36 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 4.190,-
Studiemateriaal: € 900,-
Examenkosten: € 442,50 (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 6 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Masterprogramma Accountancy - Assurance

.

Niveau
Masterprogramma
Duur 18 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag en Zaterdag
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.