Menu

Kostenoverzicht aanvragen

ATEX Inspectie Materieel (EX 007/008)

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u monteur, elektrotechnicus, inspecteur of controleur en verricht u visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties aan elektrische installaties in explosieve atmosferen? Heeft u de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al gevolgd? Dan bent u klaar voor deze training.

Doelgroep

Bent u als monteur of verantwoordelijk persoon belast met het uitvoeren van visuele, nauwkeurige en/of gedetailleerde inspecties aan elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is deze training voor u essentieel. Ook voor reparatie- en revisiebedrijven die IECEx 03-gecertificeerd zijn of willen worden, is deze training van belang.

Vooropleiding

U heeft de training ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond.

Aanpak

Deze training is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-17 en geeft u voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. U leert alles over onderhoud en inspectie van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Daarnaast voldoet u aan de internationale eindtoetstermen van IECEx 05 Unit Ex 007 en IECEx 05 Unit EX 008. U leert alles over visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties aan explosieveilige installaties. Uw vaardigheden ontwikkelt u door te oefenen in ons mobiele practicum. Zo leert u om de theorie succesvol toe te passen in de praktijk.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Inspectie Materieel (EX 007/008)

(2 bijeenkomsten)

 • Installatie-eisen voor explosieve omgevingen
 • Onderhoudseisen voor explosieve omgevingen
 • Kennis en vaardigheden voor de visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties van elektrische installaties in explosieve atmosferen
 • Praktijk
 • Tijdens het praktijkgedeelte oefent u uw vaardigheden om bovenstaande theorie succesvol toe te passen

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvangt u het bewijs van deelname 'ATEX Inspectie Materieel (EX 007/008)’. U kunt ervoor kiezen om na de training een schriftelijk en een praktijkexamen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest IECEX 05 Module 007/008. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 1 dag
  • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
  • Dag: 1 dag van 09.00 uur tot 17.00 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  ATEX Inspectie Materieel (EX 007/008)

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.