Techniek

Momenteel is er veel vraag naar mensen met een technische achtergrond. Met een technische opleiding heeft u dus een goede kans op een baan. U kunt bijvoorbeeld een opleiding elektrotechniek...

Lees meer

Momenteel is er veel vraag naar mensen met een technische achtergrond. Met een technische opleiding heeft u dus een goede kans op een baan. U kunt bijvoorbeeld een opleiding elektrotechniek...

Lees meer

Momenteel is er veel vraag naar mensen met een technische achtergrond. Met een technische opleiding heeft u dus een goede kans op een baan. U kunt bijvoorbeeld een opleiding elektrotechniek...

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Adviseur Industriële Energie Efficiënte Aandrijfsystemen en Automatisering (AIEEAA)

“Als je het systeem optimaliseert en alle overbodige zaken wegneemt, bespaar je ook energie. Wat je niet aan hoeft te drijven kost geen energie en een systeem dat lekker soepel loopt, met minimale weerstand, kost minder energie. Om dat te realiseren heb je kennis nodig. Ook van automatisering en digitalisering.” (Sven Tump, directeur NCOI Techniek & Veiligheid). Om het bedrijfsleven te helpen de klimaatdoelstellingen te halen, zijn goed opgeleide technische adviseurs nodig. Heeft u een technische functie in de industrie en wilt u zich hierin specialiseren? Volg dan de opleiding Adviseur Industriële Energie Efficiënte Aandrijfsystemen en Automatisering (AIEEAA).

Werkgevers op zoek naar vaste werknemers

Sinds het begin van deze eeuw is de flexibilisering in de bouwsector fors toegenomen. Volgens het EIB (Economisch Instituut voor de Bouw) bestond het aantal werknemers in de bouw in 2000 voor 20% uit zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Tegenwoordig is dat ongeveer de helft. De behoefte aan flexibele arbeidskrachten in de bouwsector is vooral het gevolg van economische invloeden en weersinvloeden. Die zorgen beide voor een sterk variërende productie.

'Technische studenten komen kennis halen’

Techniek vergroot onze welvaart. Denk aan ontwikkelingen als de smartphone, de zelfrijdende auto en het Internet of Things. Maar door de vergrijzing verdwijnt de kennis van elektrotechniek. Ik voel mij er als oudere verantwoordelijk voor dat die kennis wordt overgedragen. 

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Of vul het contactformulier in. 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Momenteel is er veel vraag naar mensen met een technische achtergrond. Met een technische opleiding heeft u dus een goede kans op een baan. U kunt bijvoorbeeld een opleiding elektrotechniek, werktuigbouwkunde of installatietechniek volgen. Onze docenten komen zelf ook uit de praktijk. Daardoor weet u zeker dat uw opleiding aansluit op uw dagelijkse werkzaamheden. En dankzij onze flexibele studievarianten kunt u uw technische opleiding prima combineren met uw baan.

Erkende technische MBO- en HBO-opleidingen

Google op 'tekort techniek personeel' en de berichten over grote personeelstekorten vliegen u om de oren. Dat is goed nieuws voor u, want daardoor is een praktijkgerichte technische opleiding op zowel MBO- als HBO-niveau een veilige investering in uw toekomst. Kies bijvoorbeeld voor een erkende MBO-opleiding op niveau 2, 3 en 4 of een erkende HBO Bacheloropleiding. Of behaal een erkend vak- en branchediploma. Denk bijvoorbeeld aan BHV, VCA, NEN, ATEX, MVK en HVK.

Veiligheidsopleidingen

Bent u geïnteresseerd in een opleiding op het gebied van veiligheid? Misschien is een opleiding op het gebied van Veiligheidskunde (MVK/HVK) dan interessant voor u. Met een opleiding MVK of HVK specialiseert u zich op het gebied van arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden. Na de opleiding HVK doet u dat zelfs niet alleen op uitvoerend, maar ook op beleidsniveau. Wilt u aantonen dat u beschikt over kennis van VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) en volgens de VCA-richtlijnen werkt? Kies dan voor een van de VCA-opleidingen. Bent u bedrijfshulpverlener (BHV'er)? Bekijk dan eens de BHV-opleidingen. Hierin leert u wat u moet weten om goed voorbereid te zijn op incidenten op de werkvloer. Houdt u zich bezig met explosieveiligheid? In een ATEX-cursus doet u de kennis en vaardigheden op om goed om te gaan met explosieven, risico's en maatregelen.

(Kader)functies Techniek Algemeen

Wilt u graag een algemene (kader)functie vervullen in de techniek? Kijk dan eens bij Technisch Kader en Middenkader of Algemeen Technische Opleidingen of er een interessante opleiding of training voor u bij zit. Heeft u interesse in een opleiding Technische Bedrijfskunde. Goede keus, want er is een grote behoefte aan technisch bedrijfskundigen op zowel MBO-, HBO- als Masterniveau. Wilt u zich verdiepen in project- en procesmanagement? Wij bieden opleidingen en trainingen in alle bekende projectmanagementmethoden, waaronder IPMA, PRINCE2® en Lean Six Sigma. Wilt u aan een technische opleiding op HBO Bachelorniveau beginnen, maar mist u bepaalde kennis of is uw kennis weggezakt? Bekijk dan de servicemodules Techniek.

PBNA: onafhankelijk exameninstituut

Hoe kunt u de waarde van uw diploma of certificaat beter aantonen dan wanneer u deze verkregen heeft van een onafhankelijk exameninstituut? Daarom laten wij de examens van onze technische opleidingen in veel gevallen afnemen door de Koninklijke PBNA. Zo kunt u op de arbeidsmarkt aantonen dat uw kennis en vaardigheden objectief getoetst zijn.
PBNA is opgericht in 1912 en is een van de 550 Nederlandse organisaties die is onderscheiden met het officiële predicaat Koninklijk. Het is met meer dan 75.000 examenkandidaten per jaar het grootste onafhankelijke exameninstituut in de techniek. Met NCOI als opleider en PBNA als exameninstituut weet u zeker dat u goed zit.