Binnen het HBO-onderwijs is de Mastergraad de hoogst haalbare titel. Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences heeft een nominale duur van 2 jaar en na afronding ontvang je een officieel getuigschrift. Met dit getuigschrift heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. Voorbeelden hiervan zijn MBA (Master of Business Administration) of MHRM (Master Human Resources Management). Alle Masteropleidingen van NCOI zijn opgebouwd uit meerdere Masterclasses en worden afgerond met een afstudeeropdracht. Je krijgt als student voor het schrijven van de afstudeeropdracht een persoonlijke begeleider toegewezen.
NCOI verzorgt iedere Master in deeltijd. Onze Masters zijn dan ook uitstekend te combineren met je werk. Je hebt hierbij verschillende keuzemogelijkheden. Zo kun je de Masters klassikaal of op afstand volgen. Je wordt toegelaten tot de Masteropleiding als je een HBO Bacheloropleiding hebt afgerond en meer dan 2 jaar relevante werkervaring hebt. De toelatingseisen zijn per Master gedefinieerd. NCOI University of Applied Sciences biedt alle Masters ter accreditatie bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) aan. Hier vind je een overzicht van al onze Masteropleidingen.
Een Masterprogramma bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema, bijvoorbeeld veranderingsmanagement, bedrijfskunde of rechten. Masterprogramma’s van NCOI University of Applied Sciences duren gemiddeld 6 tot 12 maanden. Je rondt de Masterclasses behorend bij het Masterprogramma af met een eindopdracht of case. Je maakt geen overkoepelend eindplan. Omdat een Masterprogramma een deelprogramma is van een volledige Masteropleiding, heb je na afronding geen recht op een Mastertitel. Wel kun je versneld doorstuderen naar een Mastertitel, omdat een Masterprogramma mogelijk vrijstelling kan opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI. Je kunt deelnemen aan het Masterprogramma wanneer je een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau en enkele jaren relevante werkervaring heeft. Hier vind je een overzicht van alle Masterprogramma’s.
Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald thema, bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap of financieel management, en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Je volgt een Masterclass als losse opleiding of als onderdeel van Masterprogramma. De Masterclasses rond je individueel af met een eindopdracht of case. Nadat de Masterclass met een voldoende is afgesloten, ontvang je een diploma. Een Masterclass kan mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI. Om deel te kunnen nemen aan een Masterclass, dien je een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau en enkele jaren relevante werkervaring te hebben. Hier vind je een overzicht van alle Masterclasses.
Wil je een opstap maken naar een Masterstudie, maar wil je eerst meer praktijkgerichte kennis en vaardigheden opdoen, dan is een Post Bacheloropleiding een juiste keuze. De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 10 maanden tot 2 jaar, en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Je kunt de Post Bachelor klassikaal of op afstand volgen. De opleiding is goed te combineren met je werk en privéleven.
Om deel te kunnen nemen aan een Post Bacheloropleiding, dien je een vooropleiding te hebben op HBO-niveau. De Post Bacheloropleidingen worden afgerond met een Post Bachelordiploma. Bij een aantal Post Bacheloropleidingen is er de mogelijkheid om je eindplan te verdiepen en te voorzien van een theoretisch kader, waardoor je mogelijk vrijstelling kunt krijgen voor een Masterclass in een van onze Masteropleidingen. Hier vind je een overzicht van alle Post Bacheloropleidingen.
Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs. Alle HBO Bacheloropleidingen van NCOI hebben een opleidingsprogramma van 3 fases en een individuele afstudeerfase, die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.
In het reguliere voltijdonderwijs duurt een HBO Bacheloropleiding 4 jaar. Bij NCOI kun je de stageplek als werkplek inbrengen, waardoor het niet meer nodig is een aparte stageplek te zoeken. Dit betekent dat de HBO Bacheloropleidingen van NCOI in 3 jaar gepland worden. Deze opleidingen in deeltijd zijn daarom goed te combineren met werk en privéleven.
Na het afronden van de complete, klassikale opleiding ontvang je een Bachelorgetuigschrift en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren. NCOI laat alle HBO Bachelors accrediteren door de NVAO. Je bent dan ook verzekerd van uitstekend onderwijs.
Om toegelaten te kunnen worden tot een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI, is minimaal een HAVO-, VWO- of MBO niveau 4-diploma vereist. Wanneer je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, maar wel minimaal 21 jaar bent, kun je deelnemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI. Hier vind je een overzicht van alle HBO Bacheloropleidingen.
Een HBO Associate degree is een 2-jarige HBO-opleiding voor iedereen die al een MBO-diploma niveau 4 op zak heeft, maar liever niet nog eens minimaal 3 jaar de collegebanken in wil gaan voor zijn HBO Bachelordiploma. Met een HBO Associate degree heb je een goede kans op een baan, omdat de opleidingen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid ontwikkeld worden. Een HBO Associate degree levert een diploma op tussen MBO 4- en HBO Bachelorniveau in. Omdat je met een HBO Associate degree een deel van een HBO Bacheloropleiding afrondt, kun je na afronding van de HBO Associate degree in 2 jaar tijd alsnog je HBO Bachelordiploma behalen. Hier vind je alle HBO Associate degrees.
Je kunt aan onze Associate degrees deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s en ben je minimaal 21 jaar, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling van NCOI.
Je hebt al enige werkervaring in de richting die jij wilt gaan volgen, of je bent juist toe aan een verandering in je loopbaan. Bij Kort HBO volg je de eerste fase van een erkende HBO Bachelor. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wij bieden je de mogelijkheid om Kort HBO in een of twee jaar te doorlopen; je kiest voor het tempo dat het beste bij je past. Ook is het mogelijk om met een aanvullende opdracht je Propedeuse te behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je toelaatbaar zijn tot de gelieerde HBO Bacheloropleiding. Na succesvolle afronding van je Kort HBO en Propedeuseprogramma ontvang je een Propedeusecertificaat. Indien je ervoor kiest om door te studeren binnen de gelieerde HBO Bachelor, krijg je op basis hiervan de eerste fase vrijgesteld. Heb je het Propedeuseprogramma nog niet gevolgd tijdens je Kort HBO, dan ontvang je een Kort HBO-diploma. In dat geval volg je het Propedeuseprogramma zodra je start met de HBO Bacheloropleiding.
Een HBO-programma bij NCOI is een verkorte opleiding op HBO-niveau. De opleiding duurt 5 tot 12 maanden en je sluit die af met een instituutsdiploma dat mogelijk vrijstelling kan geven in een HBO Bacheloropleiding. Een HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules. In tegenstelling tot bij een volledige Bacheloropleiding, hoef je bij een HBO-programma geen stage te lopen of over een passende werkplek te beschikken. Voor de meeste HBO-programma´s is een vooropleiding op HAVO- of MBO-niveau vereist. Per opleiding wordt de vereiste vooropleiding aangegeven. Hier vind je een overzicht van alle HBO-programma's.
Heb je een opleiding op MBO-niveau hebt afgerond, maar vind je de stap naar een HBO-programma of HBO Bachelor nog te groot? Kies dan voor een MHBO-opleiding. Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak. De studieduur van de MHBO-opleidingen van NCOI varieert van 5 tot 12 maanden. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Alle modules zijn op elkaar afgestemd en vormen daarmee een geheel binnen het studieprogramma. Na afronding van alle modules ontvang je een hooggewaardeerd instituutsdiploma. Dit diploma levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding bij Hogeschool NCOI. Hier vind je een overzicht van alle MHBO-opleidingen.
Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij je opleidingsvraag. De MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 zijn ingeschreven in het CREBO, het centrale register voor beroepsonderwijs, en staan onder toezicht van de Onderwijsinspectie. Na afloop ontvang je dan ook een erkend diploma.
De MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4 van NCOI hebben een studieduur van gemiddeld 6 tot 24 maanden en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Alle modules zijn op elkaar afgestemd en vormen daarmee een geheel binnen het studieprogramma. Ook is het mogelijk om korte MBO-programma’s te volgen, die bestaan uit een of meerdere modules. Een MBO-programma kan dikwijls vrijstellingen opleveren in een van de officiële MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4. Hier vind je een overzicht van alle MBO-opleidingen.
Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen op MBO-niveau 4.
Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan je eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen op MBO-niveau 3.
Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin je uitvoerende werkzaamheden verricht. Je dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen. Je kunt dan naadloos instromen in de opleiding van je keuze. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen op MBO-niveau 2.
Een vakopleiding is geschikt voor jou als je een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen. Je wordt namelijk opgeleid in één specifiek vak. Bij NCOI bieden we vakopleidingen aan op zowel MBO- als HBO-niveau. Voor veel van onze vakopleidingen geldt dat je geen specifieke vooropleiding nodig hebt, je kunt direct beginnen. Het voordeel van een vakopleiding is dat je je volledig focust op datgene wat in jouw vak belangrijk is. Zo leer je tijdens je opleiding hoe je de theorie toepast in je eigen praktijk. Je merkt direct wat de opleiding jou oplevert. Na succesvolle afronding ontvang je een vakdiploma. Hier vind je alle vakopleidingen.
In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om je (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen. De vooropleidingseisen verschillen per praktijkopleiding. Er zijn praktijkopleidingen zonder vooropleidingseisen, die verzorgd worden op MBO+ niveau en er zijn praktijkopleidingen op HBO-niveau, die mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Bachelor. Bij de praktijkopleiding van je keuze kun je hier alles over lezen.
Wil je gerichte vaardigheden opdoen? Dan is een training geschikt voor jou. De trainingen van NCOI worden uitgevoerd door Boertien Vergouwen Overduin, jarenlang toonaangevend op het gebied van trainingen. Je hebt een ruime keuze aan korte intensieve trainingen op diverse gebieden. Tijdens de trainingen staat je eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in de praktijk brengen. Hier vind je alle trainingen.