Menu
NCOI Opleidingen

Opleidingsniveaus

Over NCOI

Opleidingsniveaus

Opleidingsniveaus

NCOI Opleidingen biedt opleidingen en trainingen aan op verschillende niveaus. Hieronder vind je meer informatie over deze niveaus.

Masteropleiding

Binnen het HBO-onderwijs is de Mastergraad de hoogst haalbare titel. Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding ontvang je een officieel getuigschrift. Met dit getuigschrift heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. Voorbeelden hiervan zijn MBA (Master of Business Administration) of MHRM (Master Human Resources Management). Alle Masteropleidingen van NCOI zijn opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses en worden afgerond met een afstudeeropdracht. Iedere student krijgt voor het schrijven van de afstudeeropdracht een persoonlijke begeleider toegewezen.
NCOI verzorgt iedere Master in deeltijd. Onze Masters zijn dan ook uitstekend te combineren met je werk. Je hebt hierbij verschillende keuzemogelijkheden. Zo kun je de Masters klassikaal of op afstand volgen. Je wordt toegelaten tot de Masteropleiding als je een Bacheloropleiding hebt afgerond en meer dan 2 jaar relevante werkervaring hebt. De toelatingseisen zijn per Master gedefinieerd. NCOI University of Applied Sciences biedt alle Masters ter accreditatie bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) aan. Hier vind je een overzicht van al onze Masteropleidingen.

Professional Master

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema, bijvoorbeeld veranderingsmanagement, bedrijfskunde of rechten. De klassikale Professional Master van NCOI University of Applied Sciences duren gemiddeld 6 tot 12 maanden. De Masterclasses behorend bij de Professional Master worden afgerond met een eindopdracht of case. Je maakt geen overkoepelend eindplan. Omdat een Professional Master een deelprogramma is van een volledige Masteropleiding, heb je na afronding geen recht op een Mastertitel. Wel kun je versneld doorstuderen naar een Mastertitel, omdat een Professional Master mogelijk vrijstelling kan opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI. Je kunt deelnemen aan de Professional Master wanneer je een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau en enkele jaren relevante werkervaring heeft. Hier vind je een overzicht aan van alle Professional Masters.

Masterclass

Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald thema, bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap of financieel management, en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Je volgt een Masterclass als losse opleiding of als onderdeel van Masterprogramma. De Masterclasses worden individueel afgerond met een eindopdracht of case. Nadat de Masterclass met een voldoende is afgesloten, ontvang je een diploma. Een Masterclass kan mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI. Om deel te kunnen nemen aan een Masterclass, dien je een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau en enkele jaren relevante werkervaring te hebben. Hier vind je een overzicht van alle Masterclasses.

Post Bacheloropleidingen

Wil je een opstap maken naar een Masterstudie en wil je eerst meer praktijkgerichte kennis en vaardigheden opdoen, dan is een Post Bacheloropleiding een juiste keuze. De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 10 maanden tot 2 jaar, en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Je kunt de Post Bachelor klassikaal of op afstand volgen. De opleiding is goed te combineren met je werk en privéleven.
Om deel te kunnen nemen aan een Post Bacheloropleiding, dien je een vooropleiding te hebben op HBO-niveau. De Post Bacheloropleidingen worden afgerond met een Post Bachelordiploma. Bij een aantal Post Bacheloropleidingen is er de mogelijkheid om je eindplan te verdiepen en te voorzien van een theoretisch kader, waardoor je mogelijk vrijstelling kunt krijgen voor een Masterclass in een van onze Masteropleidingen. Hier vind je een overzicht van alle Post Bacheloropleidingen.

HBO Bachelor

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs. Alle HBO Bacheloropleidingen van NCOI hebben een opleidingsprogramma van 3 fases en een individuele afstudeerfase, die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

In het reguliere voltijdonderwijs duurt een HBO Bacheloropleiding 4 jaar. Bij NCOI kan de werkplek als stageplek ingebracht worden waardoor het niet meer nodig is een aparte stageplek te zoeken. Dit houdt in dat de HBO Bacheloropleidingen van NCOI in 3 jaar gepland worden. Deze opleidingen in deeltijd zijn daarom goed te combineren met werk en privéleven.

Na het afronden van de complete, klassikale opleiding ontvangt u een Bachelorgetuigschrift en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren. NCOI laat alle HBO Bachelors accrediteren door de NVAO. Je bent dan ook verzekerd van uitstekend onderwijs. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle geaccrediteerde opleidingen. Dit kun je hier bekijken. Hier lees je meer over de accreditaties.

Om toegelaten te kunnen worden tot een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI, is minimaal een HAVO-, VWO- of MBO niveau 4-diploma vereist. Wanneer je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, maar wel minimaal 21 jaar bent, dan kun je deelnemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI. Hier vind je een overzicht van alle HBO Bacheloropleidingen.

HBO Associate degree

Een HBO Associate degree is een 2-jarige HBO-opleiding voor iedereen die al een MBO-diploma niveau 4 op zak heeft, maar liever niet nog eens minimaal 3 jaar de collegebanken in wil gaan voor zijn HBO Bachelordiploma. Met een HBO Associate degree heb je een goede kans op een baan, omdat de opleidingen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid ontwikkeld worden. Een HBO Associate degree levert een diploma op tussen MBO 4- en HBO Bachelorniveau in. Omdat je met een HBO Associate degree een deel van een HBO Bacheloropleiding afrondt, kun je na afronding van de HBO Associate degree in 2 jaar tijd alsnog je HBO Bachelordiploma behalen. Hier vind je alle HBO Associate degrees.

Je kunt aan onze Associate degrees deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s en ben je minimaal 21 jaar, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling van NCOI.

HBO-leergang

Een HBO-leergang is een 2-jarige opleiding die wordt afgesloten met een diploma. Een diploma van een HBO-leergang geeft je de mogelijkheid om door te studeren richting een erkende HBO Bacheloropleiding met vrijstellingen voor de gelijknamige modules/gelijknamige onderdelen, als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Voor de meeste HBO-leergangen heb je een vooropleiding op minimaal HAVO- of MBO-niveau nodig.

HBO-programma

Een klassikaal HBO-programma bij NCOI is een verkorte opleiding op HBO-niveau. Het duurt 5 tot 12 maanden en wordt afgesloten met een diploma dat mogelijk vrijstelling kan geven in een HBO Bacheloropleiding. Een HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules. In tegenstelling tot bij een volledige Bacheloropleiding, hoef je bij een HBO-programma niet stage te lopen of over een passende werkplek te beschikken. Net als onze andere opleidingen zijn ook deze opleidingen praktijkgericht en onze docenten gebruiken veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Voor de meeste HBO-programma´s is een vooropleiding op HAVO- of MBO-niveau vereist. Per opleiding wordt de vereiste vooropleiding aangegeven. Hier vind je een overzicht van alle HBO-programma's.

MHBO-opleidingen

Wanneer je een opleiding op MBO-niveau hebt afgerond maar de stap naar een HBO-programma, HBO-leergang of HBO Bachelor nog te groot vindt, kies je voor een klassikale MHBO-opleiding. Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak. De studieduur van de MHBO-opleidingen van NCOI varieert van 5 tot 12 maanden. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Alle modules zijn op elkaar afgestemd en vormen daarmee een geheel binnen het studieprogramma. Na afronding van alle modules ontvang je een hooggewaardeerd MHBO-diploma. Dit diploma levert mogelijk officiële HBO-studiepunten op in een HBO Bacheloropleiding bij Hogeschool NCOI. Hier vind je een overzicht van alle MHBO-opleidingen.

MBO-opleidingen

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij je opleidingsvraag. De MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 zijn ingeschreven in het CREBO, het centrale register voor beroepsonderwijs, en staan onder toezicht van de Onderwijsinspectie. Na afloop ontvang je dan ook een erkend diploma.
De MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4 van NCOI hebben een studieduur van gemiddeld 6 tot 24 maanden en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Alle modules zijn op elkaar afgestemd en vormen daarmee een geheel binnen het studieprogramma. Ook is het mogelijk om korte MBO-programma’s te volgen, die bestaan uit een of meerdere modules. Een MBO-programma kan dikwijls vrijstellingen opleveren in een van de officiële MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4. Hier vind je een overzicht van alle MBO-opleidingen.

MBO-niveau 4

Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma heb je toegang tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-niveau 3

Met een MBO-diploma niveau 3 mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. Om te kunnen starten met een opleiding op MBO-niveau 3, heb je wel een diploma nodig. Bijvoorbeeld een VMBO-diploma (KB, GL of TL) of een MBO-diploma niveau 2. Ook een overgangsbewijs van HAVO/VWO 3 naar HAVO/VWO 4 geeft toegang tot een MBO-opleiding op niveau 3.

MBO-niveau 2

Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin je uitvoerende werkzaamheden verricht. Je dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen. Je kunt dan naadloos instromen in de opleiding van je keuze.

Vakopleiding

Je wilt graag een MBO-opleiding volgen, maar twijfelt of je wel aan de eisen op het gebied van taal en rekenen kunt voldoen. Of je hebt nog geen geschikte praktijkplek gevonden bij aanvang van de opleiding. In dat geval is een vakopleiding van NCOI echt iets voor jou. Een vakopleiding is een opleiding op MBO-niveau waarin je dezelfde vakken volgt als de studenten die de landelijk erkende MBO-opleiding volgen, maar zonder de algemene vakken. Je krijgt na afloop dus geen erkend MBO-diploma, maar een vakdiploma. Een voordeel daarvan is dat je toch een diploma krijgt, ook al volg je de algemene vakken niet. Een ander voordeel is dat je bij aanvang van een erkende MBO-opleiding over een geschikte praktijkplek dient te beschikken en bij een vakopleiding niet. Daardoor kun je in je eigen tempo op zoek gaan naar een geschikte praktijkomgeving. Ondertussen kun je kennis en vaardigheden in het vakgebied opdoen door middel van het volgen van modules. Als je de algemene vakken later alsnog afrondt, kun je mogelijk toch een erkend MBO-diploma krijgen. Hier vind je alle vakopleidingen.

Praktijkopleiding

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om je (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen. De vooropleidingseisen verschillen per praktijkopleiding. Er zijn praktijkopleidingen zonder vooropleidingseisen, die verzorgd worden op MBO+ niveau en er zijn praktijkopleidingen op HBO-niveau, die mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Bachelor. Bij de praktijkopleiding van je keuze kun je hier alles over lezen. 

Vaardigheidstrainingen

Wil je gerichte vaardigheden opdoen? Dan is een vaardigheidstraining de oplossing voor jou. De trainingen van NCOI worden uitgevoerd door Boertien Vergouwen Overduin, jarenlang toonaangevend op het gebied van trainingen. Je hebt een ruime keuze aan korte intensieve trainingen op diverse gebieden. Tijdens de trainingen staat je eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in de praktijk brengen. Hier vind je alle vaardigheidstrainingen.