Training Rationeler Denken en Effectiever Functioneren

Verbeter uw functioneren met behulp van RET - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze inspirerende training leert u rationeler te denken aan de hand van de principes van de rationeel-emotieve therapie (RET). RET confronteert u met uw manier van denken en laat u inzien dat uw emoties vaak gebaseerd zijn op irrationele ideeën. Met dit inzicht kunt u aan de slag met gedachten en emoties die u blokkeren om effectief te functioneren. Hierdoor wordt u productiever en kunt u beter omgaan met veranderingen, weerstand of irritaties. In de bijeenkomsten oefent u met het gebruiken van RET in praktijksituaties, zodat u het na de training ook zelfstandig kunt toepassen in uw werk.

Uw resultaat

U weet welke belemmerende ideeën u weerhouden om optimaal te functioneren. U heeft handvatten om uw gedachten bij te sturen, waardoor u meer effectief met anderen kunt communiceren. Ook bent u zich bewust van achterliggende redenen van weerstand en ineffectiviteit bij uzelf. U communiceert effectiever met anderen en kunt hen motiveren.

Doelgroep

Professionals die geïnteresseerd zijn in het toepassen van RET-technieken. U wilt beter inzicht krijgen in mogelijke belemmeringen, bent nieuwsgierig naar de redenen waarom u reageert zoals u reageert op bepaalde situaties of gebeurtenissen en wilt geen last hebben van negatieve emoties op uw werk.

Aanpak

In deze training leert u rationeel denken aan de hand van de principes van de rationeel-emotieve therapie (RET). U wordt zich bewust van mogelijk irrationele ideeën die ten grondslag liggen aan uw manier van denken en de blokkerende werking daarvan. U leert uw irrationele gedachten op te sporen, te analyseren en op te pakken aan de hand van opdrachten, interactieve trainingsmethodieken en tests. De training wordt afgesloten met het vastleggen van uw nieuw verworven inzichten en voornemens in een persoonlijk actieplan. Hierbij neemt u uw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvraag van het begin van de training mee. Uw trainer heeft de hele training oog voor deze leerdoelen en geeft op grond daarvan gerichte feedback. Met deze persoonlijke aanpak bent u verzekerd van resultaat.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

De uitgangspunten van RET

 • Wat is RET?
 • De theorie van RET: het ABC-schema
 • Rationele en irrationele gedachten

Toepassing op situaties in de praktijk

 • Belemmerende gedachten
 • Emoties op het werk
 • Functioneringsproblemen
 • Zelfreflectie

Weerstand en blokkades

 • Weerstand tegen verandering
 • Frustraties en irritaties
 • Achterliggende redenen
 • Omgaan met blokkades en belemmerende gedachten

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Rationeler Denken en Effectiever Functioneren'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

 • 13 december 2019, 10 en 24 januari 2020
 • 10, 24 februari en 9 maart 2020
 • 29 april, 13 en 27 mei 2020
 • 4, 18 juni en 2 juli 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.690,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Rationeler Denken en Effectiever Functioneren

Verbeter uw functioneren met behulp van RET - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.