Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Netwerken - CAN-bus

Gericht op zowel CANopen als SAE J1939 (motor CAN) - 1 maand

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Leer alles wat je nodig hebt bij het werken aan installaties gebaseerd op CAN-bus en het oplossen van storingen hierin. Na afloop van deze training begrijp je de werking en de communicatieprincipes van een CANopen-netwerk en het SAE J1939-protocol. Je kunt de bekabeling in een CAN-bus-netwerk beoordelen, een CANopen-slave configureren, de berichtenweergave in netwerkdiagnosesoftware op de juiste wijze interpreteren en storingen in bestaande installaties herkennen en oplossen.

Je resultaat

Na de training begrijp je de werking en de communicatieprincipes van een CANopen-netwerk en het SAE J1939-protocol. Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Een CANopen-slave configureren
  • De bekabeling in een CAN-bus-netwerk beoordelen
  • Storingen in installatie herkennen en oplossen

Voor wie?

Werk je als storingsmonteur, onderhoudsmedewerker, installateur, leverancier, engineer of medewerker die de praktische aspecten van CAN-bus moet beheersen? Dan is de training Netwerken - CAN-bus bedoeld voor jou.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Werking en storingzoeken in bestaande installaties
  • Installeren en configureren

Vooropleiding

Naast kennis van begrippen uit de industriële automatisering en besturingstechniek dien je eerst de training Netwerken - Inleiding in Bussystemen of een gelijkwaardige training te hebben gevolgd.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Netwerken - CAN-bus

Gericht op zowel CANopen als SAE J1939 (motor CAN) - 1 maand

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.