Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Netwerken - Modbus

Gericht op zowel Modbus-serieel als TCP/IP - 1 maand

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dé training waarin de praktische aspecten van Modbus-beheersing, Modbussen aanleggen en complexere storingen oplossen centraal staan. Je begrijpt na afloop de verschillende typen Modbus en bent in staat de bekabeling te assembleren, aan te leggen en te beoordelen. Je begrijpt het master/slave-systeem en zijn adressering en kunt omgaan met gereedschappen, zowel hard- als software. Je herkent en lost storingen op in bestaande installaties. Je hebt ook kennis van het Modbus-protocol en het configureren van de Modbus-master.

Je resultaat

Na de training begrijp en ken je de verschillende typen Modbus. Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Bekabeling assembleren, aanleggen en beoordelen
  • Storingen in bestaande installaties herkennen en oplossen

Voor wie?

Werk je als storingsmonteur, onderhoudsmedewerker, installateur, leverancier, engineer of medewerker die de praktische aspecten van Modbus moet beheersen? Krijg je in je werk te maken met het aanleggen van een Modbus of het oplossen van complexere storingen te wijten aan de configuratie? Dan is de training Netwerken - Modbus bedoeld voor jou.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Werking en storingzoeken in bestaande installaties
  • Installeren en configureren

Vooropleiding

Kennis van begrippen uit de industriële automatisering is hierbij vereist. Daarnaast moet je bekend zijn met de basisprincipes van bussystemen, die worden behandeld in de training Netwerken - Inleiding in Bussystemen.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Netwerken - Modbus

Gericht op zowel Modbus-serieel als TCP/IP - 1 maand

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.