• 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie
Menu

Post HBO AA Accountancy - MKB

Uw eerstvolgende stap naar de AA-titel - 18 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een AA-titel is voor accountants van groot belang. Deze Post HBO AA Accountancy met als oriëntatierichting MKB biedt u de kans om het theoretische deel van deze titel te behalen. Deze oriëntatierichting komt voort uit de eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en u rondt dan het theoretische gedeelte van de AA-opleiding af. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Met zijn ruim 120 jaar ervaring al jaren de grootste opleider van financieel professionals.

Doelgroep

U werkt op een accountantskantoor en heeft de ambitie om AA-accountant te worden. U weet dat u de Post HBO AA Accountancy - MKB moet afronden en bovendien de Praktijkopleiding AA MKB om AA-accountant te kunnen worden. Met deze opleiding kiest u ervoor om de stappen één voor één te doorlopen. U start met de hier beschreven opleiding Post HBO AA Accountancy - MKB. Vervolgens kunt u geleidelijk doorstromen naar de Praktijkopleiding AA MKB van Markus Verbeek Praehep.

Vooropleiding

In principe is iedereen met een Bachelorgetuigschrift toelaatbaar tot deze Post Bacheloropleiding. Indien u reeds in het bezit bent van een Bachelor Accountancy (VAAC curriculum nieuwe stijl vanaf 2016/2017) heeft u geen deficiënties.

Heeft u een andere Bachelor als vooropleiding? Ook dan is het mogelijk om in te stromen. Als alle eindtermen die bij Markus Verbeek Praehep in de Bachelorfase worden behandeld in uw vooropleiding zijn afgedekt, is rechtstreekse instroom mogelijk. In alle andere gevallen moet een schakelprogramma (met eventuele vrijstellingen) worden gevolgd. Voor kandidaten met een vooropleiding Bachelor Accountancy van de AC-scholen is dit programma beperkt of in sommige gevallen nihil (afhankelijk van het curriculum).

Deze voorwaarden volgen vanuit de strikte vooropleidingseisen die de CEA en de NBA hebben vastgesteld voor alle accountancyopleidingen in Nederland en omdat de verdeling van eindtermen over de Bachelor- en de Post Bachelorfase per hogeschool kan verschillen. Uiteindelijk dient iedere afgestudeerde AA-kandidaat in Nederland aan dezelfde eindtermen te hebben voldaan.

Doel en opzet

De opleiding sluit volledig aan bij de actuele exameneisen en bestaat uit 5 modules. De lessen worden verzorgd door ervaren financieel professionals, die midden in de praktijk staan. De praktijkgerichte aanpak van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep zorgt ervoor dat de theorie direct toepasbaar wordt in de praktijk. Dit is een zeer prettige aanpak, met direct resultaat. Aan de hand van praktijkopdrachten en interessante cases leert u de kern van accountancy in het mkb kennen. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot een moderne online leeromgeving.

Praktijkopleiding AA

Bent u van plan om u ook te registreren als AA-accountant, dan dient u naast deze opleiding ook deel te nemen aan de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Bent u geïnteresseerd? Voor meer informatie kunt u kijken op ncoi.nl. U kunt ook contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Auditing in het MKB: bijzondere onderzoeken

 • (8 bijeenkomsten)

Aan assurance verwante opdrachten

 • (8 bijeenkomsten)

Internal control & AIS: IT MKB

 • (6 bijeenkomsten)

Financiering: strategische advisering MKB

 • (6 bijeenkomsten)

Fiscale advisering accountancy MKB

 • (6 bijeenkomsten)

Diploma

U rondt de modules Auditing in het MKB: bijzondere onderzoeken en Aan assurance verwante opdrachten beide af met een schriftelijk examen. De overige modules sluit u af met een praktijkgerichte opdracht en een mondeling examen om u voor te bereiden op uw adviserende rol in de beroepspraktijk. Heeft u voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Post HBO AA Accountancy - MKB’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Accountantsregister

De opleiding Post HBO AA Accountancy - MKB is opgesteld volgens de eindtermen, die door de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) zijn vastgesteld. Omdat een groot deel van de AA-accountants weinig of geen wettelijke controles uitvoert, hebben de CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) nieuwe eindtermen opgesteld die beter aansluiten bij de huidige accountantspraktijk. Met deze opleiding van Hogeschool Markus Verbeek Praehep wordt u opgeleid tot AA-accountant zonder aantekening. U heeft alle bevoegdheden die een AA-accountant nu ook heeft, uitgezonderd de bevoegdheid om een accountantsverklaring voor de wettelijke controle af te geven. Inschrijving in het accountantsregister kan plaatsvinden nadat u naast deze opleiding ook de praktijkopleiding van de NBA met succes heeft afgerond. Theorie en praktijk worden met de nieuwe eindtermen nog beter geïntegreerd. Wij raden daarom aan tijdens deze opleiding al te starten met uw praktijkopleiding.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 18 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 23 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 44 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 3.990,-
Studiemateriaal: € 940,-
Examenkosten: € 1.815,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 6 of 18 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Post HBO AA Accountancy - MKB

Uw eerstvolgende stap naar de AA-titel - 18 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.