HBO Bacheloropleiding
NVAO geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden
Maart 2023
Deze unieke opleiding omvat alle onderwerpen die je nodig hebt als professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen. Je ontwikkelt je tot volwaardig gesprekspartner voor het management en andere stakeholders. Daarnaast leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken op het gebied van arbeid en belonen. Hierdoor maak je een enorme professionaliseringsslag in je carrière. De hele studie is ingericht op het studeren naast een baan. De opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep, expert in financiële opleidingen.
Je bent ambitieus en je beschikt over ten minste 2Â jaar relevante werkervaring. Je wilt je graag verder ontwikkelen tot professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen.
Deze Bachelor kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
De HBO Bachelor Management Payroll Services is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Jouw opleiding wordt op maat gemaakt, waarbij jouw vooropleiding en werkervaring bepalen hoe snel je de opleiding kunt doorlopen. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.
Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding. Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan stage, zodat je ervaring kunt opdoen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.
Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende HBO Bachelorgetuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
In 3 fases en een afstudeerfase doorloop jij jouw HBO Bachelor. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen) of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Zie levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Deze HBO Bacheloropleiding is opgedeeld in 4 fases. Indien je wilt starten met een losse fase, is dit ook mogelijk. Je kiest dan zelf welke fase voor jou het meest relevant is.
Bij het volgen van een losse fase kun je bovendien zelf kiezen of je de praktijkopdrachten en eindopdrachten van de fase ook maakt. Indien je hiervoor kiest, loop je gelijk aan de HBO Bacheloropleiding. Laat je de opdrachten achterwege, dan ontvang je alsnog een officieel diploma van Markus Verbeek Praehep.
Modulair studeren kent veel voordelen. Je kiest zelf waar en wanneer je studeert en in welk tempo je dit doet. Daarbij worden reeds behaalde modules uit een vervolgopleiding vrijgesteld. Zo kun je je diploma's steeds verder uitbreiden en uiteindelijk je BSc-graad behalen.
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
In de eerste fase leg je de basis voor je studie HBO Bachelor Management Payroll Services. Wat je in deze eerste fase leert is herkenbaar, waardoor je het meteen in je werk kunt toepassen. In de tweede fase kies je een keuzeprogramma over een onderwerp dat je interesseert. Je hebt keuze uit veel verschillende richtingen waarmee je je opleiding voor een deel inkleurt naar eigen wens. Het gewenste HBO Bachelorniveau bereik je in de derde fase. Je afstudeeropdracht bestaat uit een onderbouwd advies dat gebruikelijk is binnen je beroepspraktijk.
De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds een onderwerp centraal staat.
In fase 1 leg je de basis voor je kennis van het onderwerp payroll. Je neemt deel aan 3 examens van het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®), wat de mogelijkheid biedt om in korte tijd het officiële PDL-diploma te behalen. Je doet de nodige kennis op binnen het vakgebied van arbeidsrecht en loonheffingen. Zo leer je alles over arbeidsovereenkomsten, ontslagrecht, pensioenaanspraken en heffingskortingen. Je sluit deze fase af met een eindopdracht. Hierin koppel je je kennis en kunde uit de gehele fase aan elkaar en laat je zien wat je geleerd hebt.
In fase 2 van de opleiding werk je aan de ontwikkeling van specifieke vakkennis van de sociale en fiscale wetgeving. Ook krijg je ondersteunende en verdiepende vakken op het gebied van arbeidsrecht en loonbelasting. Je sluit ook fase 2 af met een allesomvattende eindopdracht. Hiermee breng je al je nieuwe inzichten en competenties samen en bouw je aan je portfolio.
In deze fase krijg je verdiepende modules over onderwerpen als strategische arbeidsvoorwaarden, organisatie en management en managementaccounting.
De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens je hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio samenbrengt. Daarnaast werk je aan een afstudeeropdracht in de vorm van een praktisch toepasbaar advies.
Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Management Payroll Services’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie. Na het behalen van het getuigschrift kun je worden opgenomen in het register van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA).
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.