Menu

Professional Master Onderwijsontwikkeling

Ontwikkel een actueel en hoogstaand lesaanbod - 9 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als leraar moet je van van alles en nog wat op de hoogte zijn. Je wordt geacht pedagogisch inzicht te hebben, kwalitatief goede lessen en toetsen te ontwikkelen en je moet ook nog op de hoogte zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dit programma helpt je deze kennis en vaardigheden onder de knie te krijgen en het ontwikkelen van hoogstaand onderwijs eenvoudiger voor je te maken.

Vrijstelling

Deze Professional Master maakt deel uit van de diverse specialisatierichtingen van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houd je met deze Professional Master zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent leraar in het voortgezet onderwijs of het (V)MBO en wilt je kennis op het gebied van onderwijsontwikkeling uitbreiden.

Doel en opzet

In deze Professional Master Onderwijsontwikkeling volg je 3 Masterclasses die je helpen een kwalitatief hoogstaand en actueel lesprogramma te ontwikkelen dat valt binnen het curriculum. Je leert formatieve en summatieve toetsen ontwikkelen en hier een beoordeling voor bepalen. Je ontdekt de toegevoegde waarde van social media en serious gaming en weet deze in te zetten om de aandacht en interesse van je leerlingen vast te houden. Daarnaast verdiep je je in de ontwikkelingen op het gebied van onderwijspedagogiek.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Tijdens de bijeenkomsten maak je cases en groepsopdrachten. Het geleerde pas je ook direct toe in je eigen klas. Je zult merken dat deze directe koppeling tussen studie en praktijk erg prettig werkt.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Professional Master Onderwijsontwikkeling

Ontwikkel een actueel en hoogstaand lesaanbod - 9 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.