Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

ATEX Engineering Principles (EX 009)

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ontwerpt u elektrische installaties voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen? En heeft u de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan bent u klaar voor de specialisatie ATEX Engineering Principles (EX 009).

Doelgroep

Bent u als ontwerper belast met het ontwerpen van elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is deze training voor u essentieel.

Vooropleiding

U heeft de training ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 009.

Aanpak

Deze training is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-14 en geeft u voldoende kennis om explosieveilige installaties voor omgevingen met brandbaar gas, damp of stof te ontwerpen. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. U leert alles over het ontwerpen van installaties voor gebruik in explosieve omgevingen. De training wordt verzorgd in het Engels.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Engineering Principles (EX 009)

(8 bijeenkomsten)

 • Ontwerpt u elektrische installaties voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen? En heeft u de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan bent u klaar voor de specialisatie ATEX Engineering Principles (EX 009).

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Engineering Principles (EX 009)’. U kunt ervoor kiezen om na de training een schriftelijk en praktijkexamen (mondeling) te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEx 05 – Unit of competence 009 – Design electrical installations in or associated with explosive atmospheres’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 4 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  ATEX Engineering Principles (EX 009)

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.