Menu

ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elk bedrijf waar explosiegevaar is, dient te beschikken over een actueel explosieveiligheidsdocument (EVD). In dit document staan zaken als: een inventarisatie, een kwalificatie en analyse van de ontstekingsbron(nen) en zonering. Wilt u zich bekwamen in het opstellen van dit veiligheidsdocument? Dan is deze training de juiste keuze voor u. U leert onder andere: risicoanalyse uitvoeren, ontstekingsbronnen inventariseren, gevarenzones indelen en uiteraard het EVD opstellen.

Doelgroep

U wilt zich bekwamen in het schrijven van het explosieveiligheidsdocument. U bent bijvoorbeeld HSE-manager, safety engineer, veiligheidskundige (MVK/HVK). Of u bent anderszins betrokken bij veiligheid.

Vooropleiding

U heeft een opleiding MVK of HVK afgerond of u heeft een vergelijkbare achtergrond.

Aanpak

Het doel is dat u als ‘beginnend opsteller’ van een explosieveiligheidsdocument (EVD) aan de slag kunt. De opzet is een combinatie van uitleg van de theorie om compliance te bereiken en best practices uit de praktijk. U leert het opstellen van een EVD door het toe te passen en uit te werken op uw eigen installaties. Hiervoor selecteert u cases om het EVD op te schrijven. Elke stap wordt ondersteund met praktijkoefeningen.

In deze training behandelen we de basis voor een EVD.

Online leeromgeving

Wij maken gebruik van het meest actuele studiemateriaal. Tijdens de training heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Die bevat alle aanvullende informatie die u voor de training nodig heeft, zoals het rooster, voorbereiding en opdrachten. Ook kunt u er communiceren met uw docent en de andere deelnemers.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

(4 bijeenkomsten)

 • Wet- en regelgeving explosieveiligheid algemeen
 • Opstellen van een explosieveiligheidsdocument in 5 stappen:
 • 1. Risicoanalyse explosiegevaar (herkennen van explosiegevaar, veiligheidsstudies, toepassen risicomatrix, enzovoort)
 • 2. Gevarenzone-indeling uitvoeren conform NPR-7910-1 en -2
 • 3. Ontstekingsbronnenanalyses (op basis van EN-1127-1)
 • 4. Technische maatregelen ter voorkoming van explosiegevaar (inspectie, (preventief) onderhoud van installatie elektrisch materieel, mechanische ontstekingsbronnen, testen van veiligheidssystemen, beheersmaatregelen statische oplading, ATEX 114, enzovoort)
 • 5. Organisatorische maatregelen ter voorkoming van explosiegevaar (opleiding/training, audits, MOC, tijdelijke en permanente maatregelen, werkvergunning, enzovoort)

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)'.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.