Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Creëer een veilige werkomgeving - 2 dagen

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elk bedrijf waar explosiegevaar is, dient te beschikken over een actueel explosieveiligheidsdocument (EVD). In dit document staan zaken als: een inventarisatie, een kwalificatie en analyse van de ontstekingsbron(nen) en zonering. Wil je je bekwamen in het opstellen van dit veiligheidsdocument? Dan is deze training de juiste keuze voor jou. Je leert onder andere: risicoanalyse uitvoeren, ontstekingsbronnen inventariseren, gevarenzones indelen en uiteraard het EVD opstellen.

Doelgroep

Je wilt je bekwamen in het schrijven van het explosieveiligheidsdocument. Je bent bijvoorbeeld HSE-manager, safety engineer, veiligheidskundige (MVK/HVK). Of je bent anderszins betrokken bij veiligheid.

Aanpak

Het doel is dat je als ‘beginnend opsteller’ van een explosieveiligheidsdocument (EVD) aan de slag kunt. De opzet is een combinatie van uitleg van de theorie om compliance te bereiken en best practices uit de praktijk. Je leert het opstellen van een EVD door het toe te passen en uit te werken op je eigen installaties. Hiervoor selecteer je cases om het EVD op te schrijven. Elke stap wordt ondersteund met praktijkoefeningen.

In deze training behandelen we de basis voor een EVD.

Vooropleiding

Je hebt een opleiding MVK of HVK afgerond of je hebt een vergelijkbare achtergrond.

Online leeromgeving

Wij maken gebruik van het meest actuele studiemateriaal. Tijdens de training heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Die bevat alle aanvullende informatie die je voor de training nodig hebt, zoals het rooster, voorbereiding en opdrachten. Ook kun je er communiceren met je docent en de andere deelnemers.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Creëer een veilige werkomgeving - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.