ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doet u audits in explosiegevaarlijke zones en moet u beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid? En heeft u de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan bent u klaar voor de specialisatie ATEX-EX 010 Uitvoeren van Audits.

Doelgroep

Moet u als auditor gebieden beoordelen die explosiegevaarlijk zijn of daaraan gerelateerd? Dan is deze training voor u essentieel. Deze training volgt op de trainingen ATEX Basisprincipes (EX 001), ATEX 002 Classificatie Zonering en ATEX Engineering Principles (EX 009).

Vooropleiding

U kunt deze training volgen als u de training ATEX Basisprincipes (EX 001) heeft afgerond. Het examen kunt u pas afleggen wanneer u van de trainingen de examens met een voldoende heeft afgesloten:

 • ATEX-EX 002 Classificatie (Zonering)
 • ATEX-EX 007/008 Visuele, Nauwkeurige en Gedetailleerde Inspecties
 • ATEX-EX 009 Ontwerp van Explosieveilige Installaties

Aanpak

Na de training ATEX Uitvoeren Audits (EX 010) kunt u audits doen in explosiegevaarlijke gebieden en beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid. Met deze training voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 010.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)

(1 bijeenkomsten)

 • Auditmethoden voor de diverse beschermingswijzen
 • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
 • Proces van de auditinspecties in elektrische installaties
 • Vaardigheden in het uitvoeren van auditinspecties

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)’. U kunt ervoor kiezen om na de training een schriftelijk examen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEX 05 Module 010’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 1 dag van 09.00 uur tot 12.00 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

  Voorlichtingsbijeenkomsten

  Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.