Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

ATEX voor Operators

Explosiegevaarlijke situaties herkennen en voorkomen - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je als operator in een bedrijf met explosiegevaarlijke zones? Dan is het zaak dat je dit veilig doet. Deze training ATEX voor Operators voorziet je in de kennis en kunde om dit te doen. Je leert alles over veilig werken in omgevingen met explosiegevaar en de bijbehorende wetgeving en certificering.

Doelgroep

Je werkt als operator in een bedrijf met explosiegevaarlijke zones. Je bedient bijvoorbeeld apparatuur en installaties in de petrochemie, voedselindustrie, verfindustrie, in een houtzagerij, veevoederbedrijf, veehouderij of meelfabriek.

Aanpak

Deze training geeft je inzicht in het ontstaan van explosiegevaar, relevante wetgeving, certificering en de toepasselijke beschermingswijzen tegen ontsteking. Ook leer je gevaarlijke situaties herkennen, zodat je explosies kunt voorkomen. Deze training is grotendeels gebaseerd op de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 (Unit 001), aangevuld met operator-specifieke zaken.

Vooropleiding

Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

ATEX voor Operators

Explosiegevaarlijke situaties herkennen en voorkomen - 1 dag

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.