Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

ATEX Zonering/Classificatie (EX 002)

Herken en classificeer gevarenbronnen - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je veiligheidskundige of anderszins verantwoordelijk voor het indelen van explosiegevaarlijk gebied in gevarenzones? Dan is de training ATEX Zonering/Classificatie (EX 002) voor jou interessant. Je leert veel over de eigenschappen van gevaarlijke stoffen, het vaststellen van gevarenbronnen en de invloed van ventilatie en huishouden. Met deze kennis leer je het instellen van zoneklassen en afmetingen. Zo ben je na deze training uitstekend in staat om explosiegevaarlijke gebieden in te delen in verschillende gevarenzones.

Doelgroep

Bij jouw bedrijf zijn explosiegevaarlijke installaties door de aanwezigheid van brandbaar stof, gas of damp. Je bent als veiligheidskundige verantwoordelijk voor het uitvoeren van de zonering van deze installaties. Ook moet je in staat zijn om een risicoanalyse uit te voeren op basis van verzamelde technische gegevens en specificaties.

Aanpak

Na de training heb je de kennis in huis om explosiegevaarlijke gebieden te kunnen indelen in zones op basis van EN-IEC 60079-10-1 en -2 en de NPR 7910-1 en -2. Met deze training voldoe je aan wettelijke arbo- en ATEX 153 (voorheen 137) eisen en de internationale IECEx 05-vakbekwaamheidseisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 002.

Vooropleiding

Je hebt de training ATEX Basisprincipes (EX 001 voorheen ATEXV) afgerond.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

ATEX Zonering/Classificatie (EX 002)

Herken en classificeer gevarenbronnen - 1 dag

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.