In dit praktijkgerichte programma HBO Elektrotechniek Advanced verdiep je je in een multidisciplinaire benadering van technische toepassingen. Je gaat aan de slag met de drie deelsegmenten van elektrotechniek: energietechniek, industriële automatisering en embedded systems. Met gedegen inzicht in deze gebieden kijk je naar de toepassing in andere gebieden van de techniek. Daarnaast ontwikkel je je op het gebied van vermogenselektra en mechatronica. Hiermee word je een veelzijdig inzetbare elektrotechnisch ingenieur. Bovendien kan het diploma later mogelijk vrijstelling opleveren in de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bachelor Elektrotechniek van Hogeschool NCOI.
Waarom NCOI?
- Uitstekend te combineren met werk en privé
- Inspirerende topdocenten uit de praktijk
- Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
- Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
- Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
- Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland
Doelgroep
Heb je een technische functie bij een installatiebedrijf, elektrotechnisch onderhoudsbedrijf, energiebedrijf en/of bij een technische dienst? Of heb je een andere technische functie waarin je in aanraking komt met elektrotechniek? Dan is dit programma geschikt voor jou. Je wilt je op HBO-niveau verder ontwikkelen binnen de elektrotechniek, met uitzicht op een eventuele vervolgopleiding op Bachelorniveau.
Doel en opzet
Dit praktijkgerichte programma biedt een verdieping van je kennis op elektrotechnisch werkgebied. Het programma wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten uit de praktijk. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Je rondt het programma af met een praktijkgerichte eindopdracht. Hierin komen alle onderwerpen uit de modules terug.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.