Menu

HBO Enterprise-architect

Veelgevraagde combi van bedrijfs- en informatiekunde op HBO-niveau - 1 jaar

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In een dynamische wereld komen organisaties continu voor uitdagingen te staan. Van nieuwe klantwensen en samenwerkingen tot nieuwe technologieën en wetten. Deze veranderingen vragen om aanpassingen binnen het bedrijf en de informatiehuishouding. In dit programma word je opgeleid tot enterprisearchitect. Je leert de samenhang van bedrijfskunde, informatiekunde en informatica zichtbaar maken, bewaken en nog meer met elkaar verbinden. Van het vraagstuk uitpluizen tot de uitrol van de aanpassingen en alles wat daarbij komt kijken, je gaat aan de slag met de hele keten. In dit unieke programma HBO Enterprise-architect ontwikkel je je tot enterprisearchitect op HBO-niveau, een veelgevraagde rol.

Doelgroep

Ben je geïnteresseerd in de combinatie van bedrijfskunde, informatiekunde en informatica en wil je je op HBO-niveau verdiepen in het vakgebied enterprisearchitectuur? Dan is dit programma geschikt voor jou.

Doel en opzet

De HBO Enterprise-architect bestaat uit 3 modules en vormt een mooie combinatie van architectuur, business informatie management en ketenbeheer. Je gaat aan de slag met verschillende architectuurraamwerken, waaronder TOGAF en de governance die bij architectuur komt kijken. Binnen de module Business information management bekijk je de architectuur vanuit de IT-achtergrond. Denk aan onderwerpen als veranderingen met IT, business IT alignment en nieuwe ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld DevOps en agile. In de laatste module ga je aan de slag met het managen en regisseren van de gehele keten. Je leert over samenwerking en vraag en aanbod binnen de keten en de rol die architectuur hierin speelt. Na dit HBO-deelprogramma kun je aan de slag als professioneel enterprisearchitect. Je wordt begeleid door professionals uit de praktijk en je hebt toegang tot onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Enterprise-architect

Veelgevraagde combi van bedrijfs- en informatiekunde op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.