ALO en Sportonderwijs

Sport en beweging is bij veel mensen niet weg te denken uit hun dagelijkse leven. Maar nieuwe technologieën, wetenschappelijke inzichten, de interesse voor grootschalige evenementen hebben...

Lees meer

Sport en beweging is bij veel mensen niet weg te denken uit hun dagelijkse leven. Maar nieuwe technologieën, wetenschappelijke inzichten, de interesse voor grootschalige evenementen hebben...

Lees meer

Sport en beweging is bij veel mensen niet weg te denken uit hun dagelijkse leven. Maar nieuwe technologieën, wetenschappelijke inzichten, de interesse voor grootschalige evenementen hebben...

Lees meer

Sportonderwijs: 4 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Sport en beweging is bij veel mensen niet weg te denken uit hun dagelijkse leven. Maar nieuwe technologieën, wetenschappelijke inzichten, de interesse voor grootschalige evenementen hebben effect op de manier waarop we sport beleven en organiseren. U wilt meebewegen met die ontwikkelingen. Pakt u de stok van NCOI Opleidingen om over de lat te springen? Ontdek ons sportonderwijs!

ALO (leraar lichamelijke opvoeding)

Als leraar lichamelijke opvoeding helpt u leerlingen bij de ontwikkeling van hun motoriek en motiveert u ze om te bewegen en gezond te zijn. Aan de hand van sport- en spelactiviteiten stimuleert u samenwerken, respect voor elkaar en omgang met vreugde en verlies. Wilt u als gymleraar aan de slag gaan, dan heeft u een onderwijsbevoegdheid nodig. Met de HBO Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) behaalt u uw officiële eerstegraads onderwijsbevoegdheid lichamelijke opvoeding. De ALO draait om inhoud, vakdidactiek en pedagogiek en u oefent veel in de gymzaal met spelvormen en verschillende sporten.

HBO-programma's sportonderwijs

Onderdeel van de ALO en los te volgen als HBO-programma is HBO Bewegingsleer en Inspanningsfysiologie. Hierin gaat u aan de slag met diverse aspecten van sporttraining. Denk aan anatomie, sportblessures, trainingsmethoden, ademhaling en voedingsleer. Wilt u zich breder en diepgaander ontwikkelen op het gebied van sport, beweging en gezondheid? Tijdens HBO Sport, Bewegen en Gezondheid werkt u aan uw vaardigheden om een gezonde leefstijl en gedragsverandering te stimuleren en mensen hierbij te begeleiden. Daarnaast focust u zich op anatomie, bewegingsleer, inspanningsfysiologie en voedingsleer. U kunt dan in de toekomst bijvoorbeeld werken als bewegingsagoog, gezondheidssportconsulent, leefstijlcoach of sportinstructeur.

Sportonderwijs MBO niveau 4

Zoekt u sportonderwijs op MBO niveau 4? In onze MBO-opleidingen leert u gespecialiseerde werkzaamheden zelfstandig uitvoeren én u krijgt een officieel erkend diploma. Wilt u mensen vertrouwd maken met sport als bewegingsagoog? In de opleiding MBO Coördinator Sport- en Bewegingsagogie niveau 4 leert u activiteiten voorbereiden en uitvoeren, EHBO en inspelen op wat deelnemers kunnen. De opleiding MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4 lijkt hierop. Maar u houdt zich hierin meer bezig met het vaststellen van doelen van personen, het organiseren van wedstrijden en motiveren van mensen tot meedoen aan activiteiten. Wilt u sportinstructeur worden? Volg de opleiding MBO Coördinator Sportinstructie, Training en Coaching niveau 4. Dan kunt u als sportinstructeur trainingen opbouwen, sporters coachen, voortgang meten en bijhouden en adviseren over sporttechnisch beleid.