Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

PLC - Industriële Automatisering

Storingen volgens effectieve methode leren oplossen - 4 maanden

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je meer weten over geautomatiseerde installaties of machines? Dan is de training PLC - Industriële Automatisering de ideale basis voor jou. Na afloop kun je storingen zoeken en verhelpen in PLC-bestuurde installaties. Je hebt je vakkennis van relais, pneumatische componenten en sensoren vergroot, net als je inzicht in de werking van PLC-programma’s met ladderdiagram (LD) en functieblokdiagram (FBD). Verder ben je in staat inspecties te doen, componenten te vervangen en installaties in gebruik te nemen.

Je resultaat

Na de training ken je de werking van PLC-bestuurde installaties. Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Inspecties uitvoeren
  • Componenten vervangen
  • Installaties in gebruik nemen

Voor wie?

Werk je als storings- of onderhoudsmonteur en heb je geen kennis van besturingstechniek? Wil je je hierin bekwamen? Dan is de training PLC - Industriële Automatisering geschikt voor jou.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Werking en logica van besturingen en sensoren
  • Programmeren van Siemens LOGO
  • Storingzoeken industriële automatisering

Vooropleiding

Een technische vooropleiding op minimaal MBO-niveau 3 of vergelijkbaar is gewenst. Onze training PLC - Industriële Automatisering Basis is eveneens een goed uitgangspunt.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

PLC - Industriële Automatisering

Storingen volgens effectieve methode leren oplossen - 4 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.