MBO College

MBO-opleidingen van het MBO College van NCOI Opleidingen

Het MBO College van NCOI Opleidingen verzorgt, specifiek voor volwassenen, een breed aanbod van praktijkgerichte en erkende opleidingen op alle MBO-niveaus. U kunt bij het MBO College van NCOI ook terecht voor korte opleidingen, die precies passen bij uw opleidingsvraag. Het mooie van de NCOI-aanpak is dat u met het afronden van zo’n opleiding niet alleen een zeer gewaardeerd diploma op zak heeft, maar dat u met dat diploma ook kunt doorstromen naar een van de volledige MBO-opleidingen van NCOI. Zo biedt het MBO College van NCOI antwoord op iedere opleidingsvraag, met een uniek aanbod en een werkwijze die precies aansluit bij uw behoeften.

Ruim aanbod MBO-opleidingen

Het MBO College van NCOI biedt een compleet pakket van erkende MBO- en MHBO-opleidingen aan. U kunt kiezen uit een breed opleidingscala dat bestaat uit diverse erkende MBO-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4. Ons zeer uitgebreide aanbod omvat onder andere: 

Top 3 MBO-opleidingen

1. MBO-opleiding Managementassistent niveau 4
2. MBO-opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
3. MBO-opleiding ICT-beheerder niveau 4

Werkwijze

De opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen die graag een erkend MBO-diploma willen behalen. Of u nu aan een carrière­switch denkt, wilt herintreden of al in een bepaalde branche werkt, het past allemaal bij de aanpak van NCOI. U krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van praktijkgerichte docenten, zowel tijdens de klassikale bijeenkomsten als via de online leeromgeving. Daarom is NCOI zo succesvol en populair met zijn unieke MBO-aanpak. Er wordt rekening gehouden met werk en privé door de flexibele opzet. Deze werkwijze heeft dan ook al veel mensen met een drukke baan aan een erkend MBO-diploma heeft geholpen.

Praktijkprogramma

Tussen de bijeenkomsten door past u datgene wat u leert direct toe in de praktijk. Dat noemen wij het praktijkprogramma. Zo ontwikkelt u niet alleen de kennis en vaardigheden die u nodig heeft, maar bent u er al meteen succesvol mee in uw eigen werkomgeving. In de loop van het jaar verzamelt u de praktijkopdrachten die u uitvoert in uw digitale portfolio. U wordt hierbij zorgvuldig begeleid door een portfoliobegeleider van NCOI. In het eindgesprek bespreekt u samen met de beoordelaar de praktijkopdrachten en beantwoordt u een aantal aanvullende praktijkgerichte vragen. Zo kunt u laten zien wat u heeft geleerd en ontwikkeld. Deze aanpak biedt veel flexibiliteit, omdat er steeds een combinatie wordt gemaakt van werken en leren. Zo wordt leren leuk, interessant en zeer inspirerend. 

Begeleidingsprogramma

Om ervoor te zorgen dat u slaagt en een erkend MBO-diploma haalt, wordt u tijdens de opleiding intensief begeleid. Allereerst zorgen we voor een professionele studieadviseur. Deze adviseur heeft regelmatig contact met u en is tijdens de gehele opleiding beschikbaar voor uw vragen. Naast deze persoonlijke begeleiding bieden we klassikale bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten krijgt u uitleg over de opbouw van uw opleiding, de voorbereiding van de bijeenkomsten en examens, het maken van een planning, het schrijven van een verslag en kunt u vragen stallen of andere zaken waar u tegenaan loopt. Zo helpen we u met zorgvuldige en persoonlijke begeleiding naar het erkende MBO-diploma.

Deelopleidingen en doorstromen

NCOI biedt behalve volledige, erkende MBO-opleidingen ook heel interessante deelopleidingen aan. Deze deelopleidingen maken deel uit van een volledige opleiding en voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria als de volledige opleidingen. Een belangrijk voordeel van een deelopleiding is dat u precies die onderwerpen kunt kiezen die u aanspreken.

U kunt na de deelopleiding besluiten dat u zich wilt inschrijven voor de volledige, erkende opleiding. U krijgt dan bij inschrijving een overzicht van de vrijstellingen die u heeft behaald. Met deze vrijstellingen studeert u vervolgens versneld verder naar een erkend MBO-diploma. Zo bieden deze korte deelopleidingen een ideale opstap naar een volledig, erkend diploma.

Een passende werkomgeving

De werkwijze van het MBO College is bij uitstek geschikt voor mensen die een werkomgeving hebben die goed past bij het onderwerp van de opleiding. Zo kunt u iedere dag in uw eigen werkomgeving oefenen met dat wat u leert en binnen uw eigen organisatie opdrachten uitvoeren. Dit levert een praktijkgerichte en efficiënte manier van leren op. U hoeft dan geen stage te lopen en u maakt de opdrachten uit het praktijkprogramma in uw eigen werkomgeving. Dit noemen we een beroepsbegeleidende leerweg, of BBL. Nog een reden om te kiezen voor een MBO-BBL-opleiding van het MBO College van NCOI!

Praktijkopdrachten

Het praktijkprogramma is afgestemd op uw opleiding en bestaat uit praktische opdrachten. U plaatst de uitwerking ervan in het portfolio in de online leeromgeving. Daarnaast traint u in de bijeenkomsten en de praktijk uw vaardigheden. De resultaten hiervan legt u ook vast in het portfolio. U wordt hierbij door het NCOI-portfoliobureau ondersteund. Zo verbetert u uw kennis en vaardigheden en ontwikkelt u competenties die u helpen in de praktijk succesvol te zijn. Het praktijkprogramma wordt afgesloten met een gesprek.

Geen passende werkomgeving

Heeft u geen passende baan? In dat geval kunt u stage lopen in een passende werkomgeving. Daar maakt u dan de opdrachten uit het praktijkprogramma. Dat levert niet alleen de verplichte werkervaring op, maar heel vaak ook kansen om de baan te vinden die u zoekt. Bovendien is het prettig om al bezig te zijn met het beroep waarvoor u wordt opgeleid. U moet voor het begin van de opleiding een stageplek hebben. Veel organisaties zoeken gemotiveerde en enthousiaste studenten die stage willen lopen. Het vinden van een stageplek kost de meeste studenten dan ook niet veel moeite. Lukt het niet zelf om een stageplek te vinden? Dan kan het Stage Instituut u hierbij helpen.
U kunt er ook voor kiezen om een MBO-deelopleiding te volgen. Daar is geen passende werkomgeving of stage voor nodig. U leert dan al veel en u ontwikkelt zich in het vakgebied van uw keuze. De deelopleiding kunt u later gebruiken als vrijstelling voor een erkend diploma. Zo is een korte deelopleidingen een ideale opstap naar een volledig, erkend diploma. 

Taalkennis en rekenvaardigheden

In de volledige, erkende MBO-opleidingen zijn talen en rekenvaardigheden een verplicht onderdeel. Voor volwassenen geldt dat ze op verschillende niveaus kennis en ervaring hebben met Nederlands en Engels (en eventueel Duits). Hetzelfde geldt voor rekenvaardigheden. U maakt tijdens uw opleiding diverse examens op het gebied van taal en rekenen. In de bijbehorende OLO’s kunt u zien welke examens dat zijn en hoe u hiervoor kunt oefenen. Daarnaast kunt u oefenexamens maken om te zien of u aan het vereiste niveau voldoet. Als dat niet zo is, kunt u (tegen betaling) een servicemodule volgen om uw vaardigheden te oefenen. 

Flexibel studeren

U kunt de meeste MBO-opleidingen van het MBO College van NCOI door heel Nederland volgen, in de avond, overdag of op zaterdag. Ook via thuisstudie kunt u MBO-programma’s volgen. Met deze flexibele aanpak en ruime studiemogelijkheden is het MBO College van NCOI beslist uniek in Nederland.

Toelatingsprocedure

De korte deelopleidingen op MBO-niveau en de volledige, erkende MBO-opleidingen van NCOI zijn gericht op volwassenen. Deze opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk, als er voldoende werkervaring is. 

Voor het volgen van de erkende opleidingen op niveau 2 is een diplomaniet verplicht. Voor de MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 geldt dat u met een MAVO-diploma of een VMBO-diploma kunt instromen, maar ook een overgangsbewijs naar het vierde studiejaar van HAVO of VWO is voldoende om aan deze opleidingen deel te nemen. Heeft u niet het juiste diploma? Ruime werkervaring in een relevant vakgebied kan het gebrek aan een (juist) diploma  compenseren. Mocht u zich afvragen of u aan de formele instroomeisen voldoet, neemt u dan contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen u graag of u zich kunt inschrijven voor een van onze  erkende MBO-opleidingen.

Erkenning van Verworven Competenties

Als u beschikt over uitgebreide werkervaring, dan is het zinvol om voorafgaand aan de opleiding deel te nemen aan een EVC-procedure. Op basis van uw werkervaring en vooropleiding is het namelijk mogelijk dat u bepaalde onderdelen van de opleiding van uw keuze niet hoeft te volgen. Op basis van EVC worden de kennis en ervaring die u in uw werkpraktijk heeft opgedaan erkend in de vorm van een Ervaringscertificaat. Aansluitend vindt vrijstelling plaats. Er kan een verschil zijn in de erkende EVC en toe te kennen vrijstellingen, afhankelijk van de opleidingsrichting die u kiest.

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kunt u vrijstelling aanvragen. U heeft dan al eerder aangetoond dat u de relevante onderwerpen op MBO- niveau beheerst. Bij uw aanmelding wordt dit direct onderzocht. U dient in alle gevallen diploma’s te kunnen overhandigen. In deze situatie is een EVC-analyse niet van toepassing. NCOI rekent voor de behandeling van vrijstellingsverzoeken € 75,-.

Kostenoverzicht

Het MBO College van NCOI biedt u de mogelijkheid om in termijnen te betalen. De betalingstermijnen worden per jaar of kwartaal verdeeld over de gehele opleidingsperiode. Meer informatie over btw op de opleidingen treft u aan bij praktische informatie. De kosten van korte MBO-opleidingen zijn bij de opleidingen zelf opgenomen.

Subsidievoordeel

Als u deelneemt aan een erkende MBO-opleiding en uw werkgever de opleiding betaalt, dan kan uw werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. Dat kan een voordeel opleveren van maximaal €2.700,- per jaar dat u met de opleiding bezig bent.


Opleidingsadvies op maat?

Relevante externe websites

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

Veelgestelde vragen

Erkende kwaliteit bij NCOI


Onze website maakt gebruik van cookies.