Menu

Toe aan een carrièreswitch?

Denk jij wel eens aan het roer omgooien en je laten omscholen naar een ander beroep? Om werk te maken van je lang gekoesterde ambities? Om meer baanzekerheid te vinden? Om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt? Of omdat je simpelweg toe bent aan iets nieuws? Wat je motivatie ook is, NCOI Opleidingen kan je erbij helpen.

Toe aan een carrièreswitch?

Denk jij wel eens aan het roer omgooien en je laten omscholen naar een ander beroep? Om werk te maken van je lang gekoesterde ambities? Om meer baanzekerheid te vinden? Om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt? Of omdat je simpelweg toe bent aan iets nieuws? Wat je motivatie ook is, NCOI Opleidingen kan je erbij helpen.

Omscholen bij NCOI Opleidingen

Hoe zie jij je professionele toekomst voor je? Uit recent onderzoek van nationaleberoepengids.nl blijkt dat 76% van de beroepsbevolking denkt aan omscholing. Steeds minder mensen blijven hun hele loopbaan hetzelfde beroep uitoefenen en steeds meer mensen denken na over een andere invulling van hun carrière.
 
Omscholen kan diverse redenen hebben. Heb je bijvoorbeeld al op relatief jonge leeftijd voor een beroep gekozen? Misschien was dat toen een goede keuze, maar mensen blijven zich ontwikkelen. Je doet nieuwe interesses op, verbreedt je kennis en ontdekt steeds beter wat bij je past. Misschien is er een beroep of vakgebied waar je meer voldoening en werkplezier uit haalt? Of is het moment aangebroken waarop je voor je passie wilt gaan?

Kansen op de arbeidsmarkt

Daarnaast staat ook de arbeidsmarkt niet stil. Mede door de coronacrisis verandert er veel. Maar ook technologische ontwikkelingen en digitalisering zorgen ervoor dat werkzaamheden veranderen, functies verdwijnen en nieuwe beroepen ontstaan. Dat hoeft niet slecht te zijn, want door deze nieuwe omstandigheden ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden. Misschien is juist nu hét moment om daarop in te spelen en werk te maken van je ambities.

Bovendien zijn er diverse sectoren waar de vraag naar nieuw personeel groot is, wat jouw kansen op een baan vergroot. Ben je benieuwd om welke sectoren dit gaat en waar de kansen liggen op dit gebied? Verderop op deze pagina hebben we deze vakgebieden voor je op een rij gezet.

Download onze brochure over omscholing

Als opleider van werkend Nederland begrijpen wij dat omscholen een uitdaging kan zijn. Wil je meer te weten komen over omscholen? Wat is er mogelijk? Waar moet je op letten? En hoe kunnen wij je daarbij helpen? In onze gratis omscholingsbrochure lees je hier alles over.

Download omscholingsbrochure

Omscholen bij NCOI Opleidingen

Financieringsmogelijkheden omscholing

Omscholen hoeft niet duur te zijn. Als omscholer kun je namelijk gebruikmaken van diverse interessante financiële voordelen vanuit de overheid. Zo is er bijvoorbeeld het levenlanglerenkrediet en kun je je studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Praktijkleren (SPL) en de SLIM-subsidieregeling. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over deze financieringsmogelijkheden.

Studenten en docenten aan het woord

Jacqueline Nollet

Docent Zorg

‘Omscholers nemen kennis, vaardigheden en ervaring mee waar juist anderen van kunnen leren’

Jacob Eikelboom

Docent Onderwijs

‘Voor mij zijn omscholers vaak ideale studenten’

Marlies de Haan

Zij-instromer PABO

‘Ik heb er het volste vertrouwen in dat er ook na de opleiding weer iets moois op mijn pad komt!’

Welke opleiding past bij jou?

Het kiezen van de juiste opleiding kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Met onze keuzehulp vind je in 6 stappen de opleiding die aansluit op jouw ambities, wensen en behoeften.
Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.