Kostenoverzicht aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt direct per e-mail een overzicht van de totale investering met specificatie. Om het kostenoverzicht te kunnen verzenden hebben wij onderstaande gegevens nodig.
* Verplicht veld
 
Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen. 

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

HBO Trainingsprogramma Persoonlijk en Inspirerend Leiderschap

HBO-gecertificeerd - 10 dagen

HBO Trainingsprogramma Persoonlijk en Inspirerend Leiderschap

HBO-gecertificeerd - 10 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u persoonlijk groeien als leider, waarbij u het inspirerend voorbeeld bent voor uw organisatie? Wilt u daarnaast effectief omgaan met alle nieuwe uitdagingen die onderdeel zijn van de huidige tijd? Met dit HBO-trainingsprogramma werkt u aan uw leidinggevende kwaliteiten, uw persoonlijke effectiviteit en weet u inspirerend te presenteren. Op grond van zelfanalyse brengt u uw kwaliteiten, uw doelen en uw stijl van leidinggeven in kaart. U krijgt scherp zicht op hoe u uw doelen bereikt en hoe u omgaat met emoties en negatieve gedachten, van uzelf en van medewerkers. U werkt aan het effectief leidinggeven aan professionals en hoe u overtuigend en inspirerend presenteert. Op basis van gedegen theorie met daarbij de nieuwste inzichten en veel te oefenen werkt u aan uw groei. Ons team van inspirerende trainers en trainingsacteurs werkt daarbij aan een doel: met plezier en passie uw verdere ontwikkeling versnellen!

Uw resultaat

Na deze training heeft u scherp zicht op uw kwaliteiten en de waarden die u belangrijk vindt. U werkt effectiever en bent in staat het optimale in uzelf naar boven te halen. U versterkt uw persoonlijke stijl van presenteren en geeft meer impactvolle presentaties. Ook bent u in staat om meer draagvlak te creëren voor uw ideeën.

Doelgroep

Dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is bijzonder waardevol voor leidinggevenden die verder willen groeien in persoonlijke effectiviteit, overtuigend presenteren en leidinggeven.

Doel en opzet

Dit uitgebreide HBO-trainingsprogramma zorgt voor een echte versnelling van uw persoonlijke ontwikkeling. Voordat u met de training begint, vult u een online intake in. U geeft daarin uw leerwensen aan. Tijdens de bijeenkomsten zelf komt de trainer hier geregeld op terug en geeft u feedback. In een persoonlijk actieplan houdt u zelf uw ontwikkelstappen bij. Na afloop van de training kunt u hierop terugvallen. Dat garandeert dat u deze training afrondt met zichtbaar resultaat.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen, waarbij per training een specifiek onderwerp wordt behandeld. Zo gaat u in de training Persoonlijke Effectiviteit voor Managers en Hoger Opgeleiden aan de slag met het verkrijgen van inzicht in uw kwaliteiten, capaciteiten en uw persoonlijke doelen. Daarnaast leert u om op een goede manier om te gaan met emoties van uzelf en van een ander.

In de training Overtuigend en Inspirerend Presenteren gaat u praktisch aan de slag met het ontwikkelen van uw presentatievaardigheden, waarbij u uw publiek overtuigt en inspireert. U oefent met het aansluiten bij de doelgroep en het aanbrengen van structuur in uw presentatie. Ook oefent u met non-verbale communicatie en het overbrengen van uw passie op een overtuigende en inspirerende manier.

Met de training Leidinggeven aan Professionals verdiept u uw leidinggevende vaardigheden. U kijkt hierbij naar uw eigen stijl van leidinggeven, het creëren van teamspirit en het bevorderen van samenwerking. U ontdekt hoe u succesvol invulling geeft aan uw rol. Verder leert u hoe u medewerkers coacht en stimuleert om zich te ontwikkelen.

Met dit HBO-trainingsprogramma ondersteunt u uw persoonlijke groei en ontwikkelt u zich als inspirerend leidinggevende.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Persoonlijke Effectiviteit voor Managers en Hoger Opgeleiden

(4 dagen)

Uw kwaliteiten en capaciteiten

 • Zelfanalyse
 • Kernkwaliteiten
 • Inzetten van uw kwaliteiten

Doelgericht en bewust werken

 • Het formuleren van een eigen visie
 • Bepalen van uw eigen koers
 • Concrete acties formuleren en uitvoeren

Feedback en kritiek

 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met emoties van uzelf en de ander
 • Omgaan met negatieve gedachten: RET

Uw effectiviteit vergroten

 • Het effect van uw communicatie
 • Doelen bereiken door beïnvloeden
 • Omgaan met weerstand

Overtuigend en Inspirerend Presenteren

(2 dagen)

Persoonlijke kracht en presentatie

 • Persoonlijke uitstraling
 • Zelfvertrouwen en vitaliteit
 • Uw kwaliteiten en valkuilen

Presentatietechnieken

 • Aansluiten bij de doelgroep
 • Structuur aanbrengen in uw presentatie
 • Houding, stemgebruik en non-verbale communicatie

Overtuigen en inspireren

 • Aandacht krijgen en houden
 • Passie, overtuiging en inspireren
 • Soepel omgaan met vragen en reacties

Leidinggeven aan Professionals

(4 dagen)

Leidinggeven aan professionals

 • Kenmerken van professionals
 • Principes van succesvol aansturen
 • Uw eigen stijl van leidinggeven
 • Delegeren en onderhandelen

Coachen van professionals

 • Coachen
 • Hoe bouwt u een team van professionals
 • Missie, teamspirit en samenwerking
 • Intervisievaardigheden

HRM-aspecten

 • Ontwikkeling van de professional
 • Doelstellingengesprek
 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leidinggeven en overtuigen en inspireren op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen, als u toelaatbaar bent voor HBO Bachelor.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Persoonlijk en Inspirerend Leiderschap’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Het programma bestaat uit 10 dagen. 
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 4.790,-
Trainingsmateriaal: € 90,-
Eindopdracht: € 195,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Persoonlijk en Inspirerend Leiderschap

HBO-gecertificeerd - 10 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.