Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

Bewustwording van risico's bij explosiegevaar - e-learning

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 153 (voorheen 137) wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico’s en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. ATEX Awareness (EX 000) is een korte training over omgaan met explosiegevaar voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar zich wel bewust moeten zijn van explosiegevaar, risico’s en verantwoordelijkheden. De training is geheel online en zeer flexibel. Je kunt beginnen wanneer je wilt en zelf je tempo bepalen.

Doelgroep

Je werkt bij of voor een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden, maar je hebt er niet dagelijks mee te maken. Toch dien je je bewust te zijn van de risico’s. Speciaal voor jou hebben wij deze training ATEX Awareness e-Learning (EX 000). Deze erkende vaktraining is zeer geschikt als je manager of teamleider bent.

Aanpak

Je volgt deze korte training online, via e-learning. Zo kun je volledig studeren in je eigen tijd en tempo. Na het volgen van deze online training voldoe je aan wettelijke arbo- en ATEX 153 (voorheen 137) eisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000. De ATEX-trainingen omvatten alle relevante nationale, Europese (ATEX) en internationale (IEC) normen en regelgeving. Wij zijn de grootste opleider op dit gebied en hebben ruim 40 jaar ervaring. Je volgt deze training op afstand via e-learning en je doorloopt de stof volledig zelfstandig. Je kunt op elk willekeurig moment starten.

Vooropleiding

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Awareness (EX 000)’. Na het doorlopen van deze online training kun je ervoor kiezen om een schriftelijk examen te doen. Heb je voor het examen een voldoende behaald, dan ontvang je het attest ‘ATEX-EX 000 EX Awareness’. Wil je ook internationaal kunnen werken? Dan heb je een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag het betreffende attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin je werkgever je werkervaring heeft vastgelegd).

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

(0 bijeenkomsten)

  • Eigenschappen van brandbare gassen
  • Aard van explosieve atmosferen
  • Zonering en markering
  • Risico’s en verantwoordelijkheden bij betreding explosiegevaarlijke gebieden
  • Rollen van betrokken partijen
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

De totaalprijs voor deze training is € 195,-.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

Bewustwording van risico's bij explosiegevaar - e-learning

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.  

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.