Menu

ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 153 (voorheen 137) wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico’s en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. ATEX Awareness (EX 000) is een korte training over omgaan met explosiegevaar voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar zich wel bewust moeten zijn van explosiegevaar, risico’s en verantwoordelijkheden. De training is geheel online en zeer flexibel. U kunt beginnen wanneer u wilt en zelf uw tempo bepalen.

Doelgroep

U werkt bij of voor een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden, maar u heeft er niet dagelijks mee te maken. Toch dient u zich bewust te zijn van de risico’s. Speciaal voor u hebben wij deze training ATEX Awareness e-Learning (EX 000). Deze erkende vaktraining is zeer geschikt als u manager of teamleider bent.

Vooropleiding

U heeft geen bepaalde vooropleiding nodig.

Aanpak

U volgt deze korte training online, via e-learning. Zo kunt u volledig studeren in uw eigen tijd en tempo. Na het volgen van deze online training voldoet u aan wettelijke arbo- en ATEX 153 (voorheen 137) eisen. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000. De ATEX-trainingen omvatten alle relevante nationale, Europese (ATEX) en internationale (IEC) normen en regelgeving. Wij zijn de grootste opleider op dit gebied en hebben ruim 40 jaar ervaring. U volgt deze training op afstand via e-learning en u doorloopt de stof volledig zelfstandig. U kunt op elk willekeurig moment starten.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

 • Eigenschappen van brandbare gassen
 • Aard van explosieve atmosferen
 • Zonering en markering
 • Risico’s en verantwoordelijkheden bij betreding explosiegevaarlijke gebieden
 • Rollen van betrokken partijen

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Awareness (EX 000)’. Na het doorlopen van deze online training kunt u ervoor kiezen om een schriftelijk examen te doen. Heeft u voor het examen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘ATEX-EX 000 EX Awareness’. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag het betreffende attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.