Menu

Beleidskunde

Professioneel beleidsprocessen organiseren en leiden - 6 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Beleid maken is een vak apart. Het bezitten van vakkennis alleen is daarvoor niet voldoende. Je moet je vakkennis kunnen vertalen in beleidsprocessen, waarbij je de politiek-bestuurlijke omgeving niet uit het oog verliest. Dat vraagt om kennis van beleidsprocessen, kennis van de veranderende rol van de overheid, maar ook vaardigheid in verbinden, netwerken en het omgaan met verschillende belangen. Op een praktische en effectieve manier ontwikkel je in deze opleiding Beleidskunde de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je beleid tot een succes te maken. De opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.

Doelgroep

Je bent (beginnend) beleidsmedewerker bij de overheid en beschikt over minimaal HBO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

Je krijgt in deze opleiding Beleidskunde de mogelijkheid om beleidscases vanuit je eigen werkpakket vorm te geven. Hierdoor doe je veel praktijkervaring op met beleid maken, op basis van de eigen werksituatie. Ook word je persoonlijk gecoacht door de kerndocent, zowel gericht op het uitwerken van de beleidscase als op de bijbehorende vaardigheden.

Na afloop van deze opleiding weet je hoe beleidsprocessen verlopen. Je hebt de vaardigheid om de juiste informatie uit je omgeving op te halen en dit om te zetten in adviezen die door de stakeholders gedragen worden. Je verbindt partijen en je weet hoe je draagvlak kunt verkrijgen door de verschillende partijen te verbinden aan de gemeenschappelijke doelen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Beleidskunde

Professioneel beleidsprocessen organiseren en leiden - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.