Training Gesprekstechnieken voor Leidinggevenden

Haal meer uit uw gesprekken als leidinggevende - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als leidinggevende wilt u dat uw medewerkers goed functioneren en u wilt hen hierbij helpen en begeleiden. Goede gesprekstechnieken zijn hiervoor essentieel, uw boodschap moet goed overkomen. U wilt beïnvloeden zonder dat iemand zich gedwongen voelt. In een coachingsgesprek wilt u iemand in zijn kracht zetten. En u wilt op een goede manier een slechtnieuwsgesprek voeren. Na deze training heeft u de vaardigheden om effectief dit soort gesprekken te voeren met uw medewerkers.

Uw resultaat

In deze training oefent u volop met diverse gesprekken met allerhande medewerkers. U voelt zich na afloop comfortabel met alle soorten gesprekken die u voert als leidinggevende en u durft beladen onderwerpen te bespreken, zoals pestgedrag op de werkvloer. U heeft de gesprekstechnieken in huis om alle voorkomende HR-gesprekken te kunnen voeren (bijvoorbeeld ziekteverzuim-, beoordelings-, functionerings- en resultaatgesprekken en bila’s). U kunt medewerkers stimuleren om eigenaarschap te nemen.

Doelgroep

Voor leidinggevenden die hun gesprekstechnieken willen aanscherpen. U heeft de basisgesprekstechnieken in huis en wilt dit naar een hoger niveau brengen. U wilt dingen niet onbespreekbaar laten en wilt actief invulling geven aan uw rol als leidinggevende. U leert graag door te doen.

Aanpak

De aanpak van onze trainingen is altijd zeer persoonlijk. Op basis van een intake richt de trainer zich op uw persoonlijke leerdoelen. U gaat tijdens de training echt aan de slag. De eerste 2 dagen staan in het teken van de HR game, een van onze serious games. Hier oefent u met verschillende HR-gesprekken die u als leidinggevende voert. De laatste dag staat in het teken van reflecteren op de inzichten die u tijdens de game heeft opgedaan. Met deze gevarieerde opzet krijgt u nieuwe modellen aangereikt en kunt u ze direct toepassen in uw dagelijks werk.

Serious game

Een serious game maakt uw leerproces leuker, meer solide en effectiever. Tijdens de game stapt u in een fictieve en uitdagende werkelijkheid, waarbij u leert door ervaren en doen.

In de HR game gaat u aan de slag met verschillende HR-gesprekken die u als leidinggevende voert. In 2 dagen doorloopt u ‘een jaar lang leidinggeven’ aan een fictief team. Als team voert u diverse gesprekken met medewerkers (trainingsacteurs). Ook wordt u geconfronteerd met onverwachte situaties die uw medewerkers meemaken en waarin u als leidinggevende iets te doen staat! De punten die hierbij verdiend worden, bepalen wie wint.

Deze game zorgt ervoor dat u wordt uitgedaagd in uw leerproces. Dankzij heldere feedback en terugblikken op wat er in de game is gebeurd, ontdekt en ontwikkelt u nieuwe vaardigheden. Uw gedrag wordt ter plekke al effectiever.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Gesprekscyclus

 • Planningsgesprek
 • Coachingsgesprek
 • Beoordelingsgesprek
 • Slechtnieuwsgesprek
 • Verzuimgesprek

Gesprekstechnieken

 • Luisteren, samenvatten, doorvragen
 • Reflectie
 • Non-verbale communicatie
 • Omgaan met weerstand en emoties
 • Feedback geven

Serious game

 • HR game
 • Versneld doorlopen van 1 jaar leidinggeven
 • Gesprekstechnieken

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Gesprekstechnieken voor Leidinggevenden'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

 • 7, 8 en 22 januari 2020
 • 19, 20 maart en 3 april 2020
 • 25, 26 mei en 9 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.190,-

Trainingsmateriaal: € 60,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Gesprekstechnieken voor Leidinggevenden

Haal meer uit uw gesprekken als leidinggevende - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.