Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Leiderschap en Verandering in de Zorg

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het veranderen binnen zorginstellingen vraagt om specialistische kennis en vaardigheden. Als verandermanager of leidinggevende binnen een zorginstelling moet je dan ook goed weten hoe je jouw personeel bij veranderingen betrekt en activeert om hieraan mee te werken. In dit korte, praktijkgerichte programma HBO Leiderschap en Verandering in de Zorg verdiep je je in de kern van verandermanagement in de zorg. Je leert strategische keuzen maken en onderbouwen. Ook ontwikkel je vaardigheden om een strategisch plan te formuleren. Je gaat aan de slag met veranderstromingen en veranderstrategieën en krijgt de handvatten aangereikt om een wendbare organisatie te creëren. Na afloop kun je veranderingen binnen je zorginstelling in succesvolle banen te leiden.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en uw praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je bent (aankomend) leidinggevende of manager bij een zorginstelling. Je bent op zoek naar een kort en praktisch programma om veranderingen binnen jouw instelling tot een succes te maken.

Doel en opzet

Welke trends zijn er in de zorg- en welzijnssector? En welk effect heeft de commercialisering van de zorg op jouw zorginstelling? Met deze en andere belangrijke vragen ga je aan de slag tijdens deze HBO Leiderschap en Verandering in de Zorg. Je verdiept je in het maken van strategische beslissingen en leert hoe je deze verwerkt in een strategisch plan. Ook verdiep je je in de structuur en cultuur van je zorginstelling. Je ontwikkelt leiderschapsvaardigheden en leert het gedrag van medewerkers begrijpen. Je ontdekt hoe je hun prestaties kunt beïnvloeden. Om medewerkers te motiveren ga je aan de slag met het versterken van je communicatievaardigheden.

Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf werkzaam zijn binnen de zorg. Hierdoor kunnen zij jou als geen ander voorbereiden op de praktijk. Gedurende de studie werk je aan cases en praktische opdrachten, waarin de docenten de theorie voortdurend in verband brengen met je dagelijkse werk. Hierbij word je ondersteund door actuele literatuur. Ook kun je gebruikmaken van onze moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Leiderschap en Verandering in de Zorg

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.