Menu
NCOI Opleidingen -  Secretarieel & Managementsupport

HBO Managementassistent

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit HBO-programma van NCOI ga je aan de slag met de onderwerpen die voor jou als (aankomend) managementassistent van belang zijn. Om je manager of afdeling effectief te ondersteunen ontwikkel je je tot een echte spin in het web. Je gaat aan de slag met het voorbereiden van bijeenkomsten en het optimaliseren van informatiestromen en documentmanagement. Ook krijg je in je rol als assistent regelmatig te maken met projectmatig werken. Daarom verbreed je in dit programma je kennis over het aansturen, uitvoeren en bewaken van projecten. Bovendien oefen je ook met diverse digitale aspecten van support. Zo word je uitstekend voorbereid op het werk van een managementassistent.

Doelgroep

Je bent (aankomend) managementassistent of een meer ervaren secretaresse en wilt je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen op HBO-niveau. Met je kennis wil je proactief ondersteuning bieden aan je manager.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je snel de praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Je wordt opgeleid door docenten uit de praktijk. Hierdoor zijn zij in staat om in te gaan op actuele onderwerpen en nieuwste ontwikkelingen. Alle essentiële onderwerpen die je nodig hebt worden uitvoerig besproken. Je verdiept je in next managementsupport met onderwerpen als de rol van de supportprofessional, procesmanagement en omgaan met vertrouwelijke informatie. Daarnaast ga je aan de slag met de ontwikkeling van je vaardigheden op het gebied van projectmanagement. Je verdiept je in het projectplan, de fasering en afronding van een project. Ook verbreed je je kennis over gedrag in organisaties, zodat je op basis van verbale en non-verbale communicatie feilloos aanvoelt wat er speelt binnen je organisatie. Gedurende het programma werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Managementassistent

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.