‘Ik volg al 24 jaar opleidingen bij Reed Business Opleidingen’

Naam : Ron van der Leck
Bedrijf : Imtech
Functie : Service specialist

"Ik werk al 24 jaar bij Imtech met veel plezier. Mijn vader begon bij Buren & Zonen en op die manier ben ik het vak ingerold. Mijn vader zat voornamelijk op kantoor, terwijl mijn passie ‘m juist zit in het draaien van buitendiensten. Mijn werkzaamheden richten zich voornamelijk op onderhoud en storingen in kantoren. Van wtb installaties zoals cv, ac, lbk,sprinkler- en elektro-installaties bij bedrijven, scholen, ziekenhuizen tot het Rotterdamse haven- en industriegebied Botlek. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk voor mij uitdagend. Ieder moment kan ik worden opgeroepen om storingen te verhelpen aan bijvoorbeeld CV ketels. Het komt voor dat ik 16 uur storingsdiensten draai wegens spoedgevallen."

‘Opleidingen bij NCOI Techniek zijn zeer praktijk gericht’

In samenwerking met Imtech zoek ik regelmatig een geschikte opleiding uit, zodat ik me kan blijven ontwikkelen. Ik werk al vanaf 1988 bij het bedrijf en volg al vanaf die tijd opleidingen bij Reed Business Opleidingen. Ik ben begonnen als LTS elektromonteur en doorgestroomd in een specialisme in scios voor CV ketels (een soort APK-keuring voor ketels), elektrotechniek, werkbouwtuigkundige, sprinkler enzovoorts. Op dit moment volg ik de Basisopleiding koeltechniek (KTA).

‘Een docent uit de praktijk gegrepen, dat maakt de opleiding zeer waardevol voor mij’

Alles is echt super geregeld. De catering, lesmaterialen maar vooral de docent. Een goede docent is bepalend of je de lesstof op kunt nemen. Cor de Ruijter is ondernemer en heeft een koelbedrijf. Een docent uit de praktijk gegrepen, dat maakt de opleiding voor mij zeer waardevol. Ik mocht casussen meenemen naar de les en deze werden dan goed doorgesproken. Ik heb echt een band opgebouwd met hem. Cor de Ruijter heeft passie voor het vak en dat heb ik ook. Nog steeds bel ik hem om te sparren over praktijkproblemen, hij is één van de beste docenten die ik ken. Na 24 jaar opleidingen zegt dat wel wat…

‘Ik ben zelfverzekerder geworden in mijn vakgebied en ben weer een stap verder’

Opleidingen bij NCOI Techniek zijn zeer praktijk gericht. De docent bespreekt problemen op de werkvloer zodat de oplossingen later in de praktijk kunnen worden toegepast. Dat maakt een opleiding afwisselend maar ook uitdagend. Na 24 jaar ken je het vak aardig goed, dus echt iets nieuws leren is dan wel lastig. Toch heeft de opleiding een bijdrage geleverd: ik heb sparringpartners ontmoet, ik ben zelfverzekerder geworden in mijn vakgebied en ik ben weer een stap verder. Bovendien start ik in oktober weer een nieuwe opleiding, namelijk Basisopleiding koeltechniek praktijk (KTAP). Dit zijn nieuwe vakgebieden om te ontdekken. Na deze praktijkopleiding heb ik bovendien een STEK diploma.”

Deel dit artikel

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.