Menu

Leesonderwijs

Stimuleer kinderen te lezen - 3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zelf kunnen lezen is een belangrijke voorwaarde voor succesvol schoolverloop bij kinderen. Voorlezen stimuleert de ontwikkeling van taalgevoel, woordenschat en het onderzoekend vermogen. Hoe kun je je leerlingen nog meer begeleiden in het ontwikkelen van hun leesvaardigheid? In deze opleiding leer je boeken en teksten selecteren die passen bij het niveau van de leerling en de leesmethodiek van de school. Je ontwikkelt instructievormen en leesmethoden om je leerlingen optimaal te begeleiden bij het lezen. Ook leer je leesproblemen signaleren en adequaat ingrijpen. Zo draag je succesvol bij aan de leesontwikkeling van je leerlingen.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en je wilt leren kinderen meer ondersteuning te bieden bij het lezen. Ook als je werkt in het kinderdagverblijf of hulp biedt bij leesonderwijs en je kennis over de ontwikkeling van leesvaardigheden wilt vergroten om je leerlingen beter te kunnen begeleiden is deze opleiding interessant.

Doel en opzet

In de opleiding Leesonderwijs krijg je de handvatten aangereikt om je leerlingen te begeleiden in het leesonderwijs. Je verdiept je in het leesaanbod en selecteert werken die passen binnen de leesmethodiek van de school. Je maakt je verschillende instructievormen eigen en weet leerlingen op hun eigen niveau te begeleiden.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Zij bereiden je uitstekend voor op je eigen praktijk. Bovendien kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Leesonderwijs

Stimuleer kinderen te lezen - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.