Menu

Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Praktijkgerichte opleiding op Post HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met een grote verscheidenheid aan kinderen in de klas is het belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken tussen normaal en afwijkend gedrag en hier effectief op in te spelen. In de opleiding Verstorend Gedrag in de Klas (PO) bestudeer je de ontwikkeling bij kinderen binnen de domeinen leerling, gezin, school en omgeving. Aan de hand van voorbeelden leer je de ontwikkeling van kinderen in je eigen klas inschatten en bepaal je hoe je het beste aan hun onderwijsbehoeften kunt voldoen, en of zij eventuele extra begeleiding kunnen gebruiken.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en je wilt je verdiepen in de gedragsproblemen van jonge kinderen om hen zo beter te ondersteunen tijdens hun schooltijd.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkel je de nodige kennis om gedragsproblemen tijdig te signaleren. Je kunt bepalen of de problemen voortkomen uit onderwijsbehoeften of dat er meer aan de hand is en handelt hiernaar.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Tijdens deze bijeenkomsten werk je aan cases en groepsopdrachten die je waar mogelijk direct aan je eigen praktijk koppelt.

Vooropleiding

In deze opleiding wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau. Je hebt bijvoorbeeld de PABO afgerond.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Praktijkgerichte opleiding op Post HBO-niveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.