“Happy people zorgen voor happy customers”

Soms doen mensen al jaren hetzelfde werk en vragen zij zich af: is dit het nu? Als uw werk geen voldoening en energie geeft, is het heel lastig om het vol te houden. Femke Swaan, HR business partner bij optiekretailer GrandVision, maakte het zelf mee.

Femke Swaan is een goed voorbeeld van vrijwillige externe mobiliteit: een jaar geleden stapte ze over van advocatuur naar HR. “Na acht jaar advisering van ondernemers op het gebied van arbeidsrecht, dacht ik: Ja, en nu? Ik had duidelijk de behoefte om een sprong te maken. Als HR business partner bij GrandVision ben ik nu verantwoordelijk voor het HR-beleid van de Eye Wish-formule rondom negenhonderd medewerkers.”

Lifetime employability

Zoals Femke Swaan heeft ervaren: lifetime employment is tegenwoordig geen uitgangspunt meer. “Zeker niet voor de millennials. Zij beginnen heel anders aan hun carrière en hebben aandacht voor hun eigen ontwikkeling. Lifetime employability zit bij wijze van spreken in hun genen. Als organisatie moet je daar op inspringen door ook die nieuwe generatie te blijven binden en boeien. Ik zie dat niet als een probleem voor het bedrijf, maar als een uitdaging. Je moet je er van bewust zijn en in gesprek blijven”, aldus Femke Swaan.

Voldoening en energie

Werk moet volgens Femke Swaan voldoening en energie geven. “Als je niet aan die voorwaarden voldoet, ben je denk ik niet happy. Zelf krijg ik voldoening en energie als ik het gevoel heb dat ik toegevoegde waarde lever en een bepaalde mate van autonomie heb. Wederzijds respect hoort er ook bij, goede contacten met mijn collega's, humor en plezier”, vertelt ze.

Extra (s)mile

Voor GrandVision begint het bij happy people. “Die zorgen voor happy customers en better results. Het heeft ook alles met mobiliteit te maken, zowel intern als extern; mogelijkheden om je te ontwikkelen. Wij geloven in een leven lang leren. Maar als het geluk niet meer binnen onze organisatie zit, helpen we zoeken waar iemand wel gelukkig van wordt. Want uiteindelijk is dat het belangrijkste. Bij GrandVision streven we naar de extra mile, met een s ervoor; smile dus. Als je de mens centraal stelt, kom je een heel eind.”

Lees het hele artikel in ons magazine Leven lang leren

In ons magazine Leven lang leren staan het volledige interview met Femke Swaan en andere verhalen over mobiliteit. U ontdekt ook hoe andere professionals hun medewerkers enthousiasmeren voor een leven lang leren. Het magazine is gericht op HR-professionals, maar biedt zeker ook inspiratie als u geen HR-functie heeft.
 

Bekijk de huidige editie van het magazine Leven lang leren
Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.