‘Zo koppelen we de praktijk aan de theorie en dat is een groot feest’

Om een indruk te krijgen van studeren bij NCOI en de opleiding te vinden die bij u past, organiseren wij meerdere keren per jaar een Open Dag. Begin januari vond onze eerste Open Dag van dit jaar plaats. Naast persoonlijke adviesgesprekken en presentaties waren er introductielessen, om te ervaren hoe een les van NCOI is.

Presentaties, adviesgesprekken en introductielessen

De Open Dag van NCOI is hét moment om antwoord te krijgen op al uw vragen over een specifieke opleiding of over studeren bij NCOI in het algemeen. Ook deze zaterdag togen er ruim vierhonderd potentiele studenten naar BCN Utrecht CS. Samen met de opleidingsadviseurs bespraken zij welke opleidingen bij hun wensen en ambities passen en waar ze aan moeten voldoen om te worden toegelaten. Ondertussen vonden beneden de introductielessen plaats.
 
John Smits, docent bij NCOI binnen het vakgebied financieel en bedrijfskunde, gaf een aantal introductielessen tijdens deze Open Dag. “Het leuke van de introductielessen is dat studenten in aanraking komen met onze lesmethodiek. En die lesmethodiek is heel anders dan in het reguliere onderwijs. Bij NCOI zoeken wij heel erg de interactie op en proberen wij de student ook echt deel te laten nemen in de sessie.”

De theorie aan de praktijk koppelen

De introductielessen op de Open Dag geven een goed beeld van hoe het eraan toegaat tijdens de opleiding. Behalve als interactief staan de lessen ook bekend als enorm praktijkgericht. Wat u leert, is vrijwel direct toepasbaar in de praktijk en daardoor heeft u al snel profijt van uw opleiding. “Het gaat erom dat er waarde aan de les wordt toegevoegd”, aldus Smits. “En we houden het kort en bondig. Ook dat is typisch NCOI, in relatief korte tijd succesvol een opleiding afronden.”
 
Tijdens lessen wordt er niet alleen geleerd van docenten of uit boeken. Juist de interactie met collega studenten, die vaak ook al ervaringen hebben opgedaan, maken de lessen interessant. “In de lessen maak ik ook gebruik van inspirerende YouTube-filmpjes en prikkelende artikelen die we naar elkaar sturen en waar we over praten. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie en dat is een groot feest. Niet alleen voor de studenten, maar ook voor mij.”

De volgende stap in uw ontwikkeling

Na afloop van de Open Dag kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. Door de persoonlijke adviesgesprekken, presentaties en introductielessen hebben veel mensen een beter beeld gekregen van hun eigen wensen en behoeften én van NCOI. En uiteraard zijn wij heel trots zoveel mensen te hebben geholpen bij de volgende stap in hun ontwikkeling. Heeft u de Open Dag gemist? Hopelijk zien we u op de volgende Open Dag op 18 mei of eerder tijdens een van onze voorlichtingsbijeenkomsten of ons inloopspreekuur. Op onze website vindt u de data en meer informatie.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.