Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

ATEX Basisprincipes e-Learning (EX 001 voorheen ATEXV)

Explosieveiligheidstraining - e-learning

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je in een explosiegevaarlijk gebied en je bent geen operator? Dan moet je kennis en vaardigheden hebben van explosieven, risico’s en maatregelen. Ook heb je specialistische kennis en bekwaamheden nodig die goed aansluiten op je functie. Voorafgaand aan die specialisatie volg je deze training, ATEX Basisprincipes e-Learning (EX 001 voorheen ATEXV): een brede explosieveiligheidstraining. Deze training is geheel online. Je kunt starten en studeren wanneer je maar wilt.

Doelgroep

Ben je (installatie- of onderhouds)monteur, ontwerper, inspecteur of auditor? En werk je in de chemie, voedselindustrie, verfindustrie of een andere branche met explosiegevaar? Met de training ATEX Basisprincipes e-Learning (EX 001 voorheen ATEXV) toon je je vakbekwaamheid aan.

Aanpak

Je krijgt een goed inzicht in:

  • Het ontstaan van explosiegevaar
  • Het herkennen van gevaarlijke situaties en daarmee het voorkomen van explosies
  • Relevante wetgeving
  • Certificering
  • Beschermingswijzen tegen ontsteking

Na het volgen van de training voldoe je aan wettelijke arbo- en ATEX 153 (voorheen 137) basiseisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000 en IECEx 05 Unit EX 001. Bovendien heb je al een stevige basis gelegd voor een vervolgopleiding binnen dit gebied. Je kunt dan ook verder met verschillende specialisatiemodules.

Vooropleiding

Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

ATEX Basisprincipes e-Learning (EX 001 voorheen ATEXV)

Explosieveiligheidstraining - e-learning

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.