Menu
NCOI Opleidingen - Sport & Beweging

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (5) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (3) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden MBO-programma

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Training (1) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een gedrukte studiegids of online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Sport is een belangrijk onderdeel van onze fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor ontspanning, heeft een sociale functie en draagt bij aan onze lichamelijke conditie. Het correct en veilig uitoefenen van een sport is daarbij van groot belang. Dat maakt goede begeleiding bij sportactiviteiten essentieel. Met een praktijkopleiding bij NCOI word je volledig klaargestoomd voor je rol binnen het vakgebied. Benieuwd welke sportopleiding optimaal aansluit op je ambities? Bekijk dan snel het uitgebreide aanbod aan MBO-, HBO- en Bacheloropleidingen.

Behaal je officiële HBO Bachelortitel

Ambieer je een leidende rol binnen een sportonderneming? Kies dan voor de HBO Bachelor Sportmanagement. Tijdens deze opleiding leer je strategisch sportbeleid vormgeven en succesvol implementeren. Daarmee vorm je een waardevolle gesprekspartner voor de (lokale) overheid, maar ook de sportsector en het bedrijfsleven.

In 6 maanden Sportinstructeur met een MBO-programma

Ambieer je een functie als sportinstructeur? Bijvoorbeeld bij een sportschool, bij een revalidatiecentrum of op een school? Kies dan voor de praktijkgerichte opleiding MBO Sportinstructeur bij NCOI Opleidingen. Tijdens dit programma ontwikkel je vaardigheden om mensen optimaal te begeleiden bij de uitvoering van diverse sporten. Daarvoor ga je aan de slag met veiligheid, het gebruik van materialen en de medische aspecten van sport en bewegen. Na afloop kun je sporters optimaal ondersteunen bij sportactiviteiten, zodat zij hun persoonlijke sportdoelen effectief behalen.

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau

Met een HBO-deelprogramma bij NCOI Opleidingen verdiep je je in de kern van sport, voeding of gezondheid. Je kiest dát programma dat het best aansluit op jouw ambities. Zo bereid je je met het programma HBO Sport, Bewegen en Gezondheid in 1 jaar volledig voor op je carrière binnen het vakgebied.
Tijdens dit programma ga je aan de slag met anatomie, bewegingsleer en inspanningsfysiologie. Je krijgt volledig zicht op sporttrends en -ontwikkelingen en leert mensen optimaal begeleiden naar een gezondere leefstijl.
 
Gaat je interesse naast sport ook uit naar voeding? Kies dan het programma HBO Sporttraining en Voedingsleer van 6 maanden. In dit programma staan twee kernelementen centraal: inspanningsfysiologie en voedingsleer. Je gaat aan de slag met kracht en uithoudingsvermogen en leert alles over energiesystemen en spiermetabolisme. Daarvoor verdiep je je in voeding en vertering. Met de kennis die je tijdens deze opleiding opdoet kun je mensen persoonlijk adviseren over sport en voeding. Daarmee draag je actief bij aan hun gezondheid.

In deeltijd studeren bij NCOI Opleidingen

NCOI Opleidingen is dé opleider voor werkend Nederland. Alle opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden, waardoor zij uitstekend te combineren zijn met werk en privé. Wij zetten enkele voordelen hiervan graag voor je op een rijtje:

  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Lesbijeenkomsten doordeweeks, in de avond of in het weekend
  • Directe koppeling met je eigen praktijk