Menu
NCOI Opleidingen - Sport

Lichamelijke Opvoeding en Sportonderwijs

Sport is een belangrijk onderdeel van onze fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor ontspanning, heeft een sociale functie en draagt bij aan onze lichamelijke conditie. Het correct...

Lees meer

Sport is een belangrijk onderdeel van onze fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor ontspanning, heeft een sociale functie en draagt bij aan onze lichamelijke conditie. Het correct...

Lees meer

Sport is een belangrijk onderdeel van onze fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor ontspanning, heeft een sociale functie en draagt bij aan onze lichamelijke conditie. Het correct...

Lees meer

Meest bekeken Lichamelijke Opvoeding en Sportonderwijs

Meest bekeken Lichamelijke Opvoeding en Sportonderwijs

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (3) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (1) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Sport is een belangrijk onderdeel van onze fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor ontspanning, heeft een sociale functie en draagt bij aan onze lichamelijke conditie. Het correct en veilig uitoefenen van een sport is daarbij van groot belang. Dat maakt goede begeleiding bij sportactiviteiten essentieel. Met een praktijkopleiding bij NCOI wordt u volledig klaargestoomd voor uw rol binnen het vakgebied. Benieuwd welke sportopleiding optimaal aansluit op uw ambities? Bekijk dan snel het uitgebreide aanbod aan MBO-, HBO- en Bacheloropleidingen.

Behaal jouw officiële HBO Bachelortitel

Ambieert u een leidende rol binnen een sportonderneming? Kies dan voor de HBO Bachelor Sportmanagement. Tijdens deze opleiding leert u strategisch sportbeleid vormgeven en succesvol implementeren. Daarmee vormt u een waardevolle gesprekspartner voor de (lokale) overheid, maar ook de sportsector en het bedrijfsleven.

In 6 maanden Sportinstructeur met een MBO-programma

Ambieert u een functie als sportinstructeur? Bijvoorbeeld bij een sportschool, bij een revalidatiecentrum of op een school? Kies dan voor de praktijkgerichte opleiding MBO Professioneel Sportinstructeur bij NCOI Opleidingen. Tijdens dit programma ontwikkelt u vaardigheden om mensen optimaal te begeleiden bij de uitvoering van diverse sporten. Daarvoor gaat u aan de slag met veiligheid, het gebruik van materialen en de medische aspecten van sport en bewegen. Na afloop kunt u sporters optimaal ondersteunen bij sportactiviteiten, zodat zij hun persoonlijke sportdoelen effectief behalen.

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau

Met een HBO-deelprogramma bij NCOI Opleidingen verdiept u zich in de kern van sport, voeding of gezondheid. U kiest dát programma dat het best aansluit op uw ambities. Zo bereidt u zich met het programma HBO Sport, Bewegen en Gezondheid in 1 jaar volledig voor op uw carrière binnen het vakgebied.
Tijdens dit programma gaat u aan de slag met anatomie, bewegingsleer en inspanningsfysiologie. U krijgt volledig zicht op sporttrends en -ontwikkelingen en leert mensen optimaal begeleiden naar een gezondere leefstijl.
 
Gaat uw interesse naast sport ook uit naar voeding? Kies dan het programma HBO Sporttraining en Voedingsleer van 6 maanden. In dit programma staan twee kernelementen centraal: inspanningsfysiologie en voedingsleer. U gaat aan de slag met kracht en uithoudingsvermogen en leert alles over energiesystemen en spiermetabolisme. Daarvoor verdiept u zich in voeding en vertering. Met de kennis die u tijdens deze opleiding opdoet kunt u mensen persoonlijk adviseren over sport en voeding. Daarmee draagt u actief bij aan hun gezondheid.

In deeltijd studeren bij NCOI Opleidingen

NCOI Opleidingen is dé opleider voor werkend Nederland. Alle opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden, waardoor zij uitstekend te combineren zijn met werk en privé. Wij zetten enkele voordelen hiervan graag voor u op een rijtje:

  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Lesbijeenkomsten doordeweeks, in de avond of in het weekend
  • Directe koppeling met uw eigen praktijk