Menu

ATEX-handleiding voor Bakkerij & Zoetwarenindustrie

Het Productschap Akkerbouw heeft in opdracht van de brancheorganisaties NBOV en VBZ een handleiding ontwikkeld die bedrijven ondersteunt om te voldoen aan de ATEX-richtlijn. Dit document geeft inzicht in de specifieke risico’s, zonering en benodigde maatregelen en die bedrijven een hulpmiddel biedt om al dan niet zelfstandig een explosieveiligheidsdocument op te stellen of te actualiseren op een wijze zoals die is geaccepteerd door de Arbeidsinspectie.

Stroomschema’s

Met de stroomschema’s in de ATEX-handleiding voor Bakkerij & Zoetwarenindustrie brengt u stapsgewijs uw silo-installatie(s) in kaart. Ze helpen inventariseren waar binnen uw bedrijf explosieve zones aanwezig zijn, hoe groot deze zones zijn, welke ontstekingsbronnen een gevaar kunnen opleveren en welke maatregelen u al getroffen heeft of nog zult moeten treffen. De verschillende stappen van de inventarisatie staan beschreven in de processchema’s.

Digitale invulformulieren

Alle stroomschema en invulformulieren zijn digitaal beschikbaar. Download hier een invulformulier uit de ATEX-handleiding Bakkerij- en Zoetwarenindustrie, vul hem elektronisch in en print uit.

Lees meer

Lees de gehele ATEX-handleiding Bakkerij & Zoetwarenindustrie voor meer informatie.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.