Belangrijke stap voorwaarts klimaatsector

“Na de goedkeuring van het energielabel, vormen de Ecodesign-regels voor verwarmingstoestellen een tweede belangrijke stap op weg naar de verwezenlijking van de Europa 2020-doelstellingen, met name de verbetering van energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie in Europa”, aldus Andrea Voigt, directeur-generaal EPEE. De Ecodesign maatregel in zijn huidige vorm is een belangrijke stap voorwaarts om de efficiëntie van de verwarmingssector te verbeteren en het potentieel van energie-efficiënte producten zoals warmtepompen vrij te maken.

Efficiëntie van producten 

In combinatie met de bijbehorende Energielabel wordt de efficiëntie van de producten waarop de maatregel betrekking heeft, zichtbaar voor de eindgebruiker”, voegt Thomas Nowak, secretaris-generaal bij EHPA, daaraan toe.

Vermindering van energierekening

Samen met het energielabel voor verwarming (ENER Lot 1) en boilers (ENER Lot 2), die half februari zijn aangenomen, zullen de eisen inzake de ecologische ontwerpregels voor beide productgroepen naar verwachting tot aanzienlijke energie- en CO2-besparingen leiden. Een lagere vraag naar energie kan ook leiden tot een aanzienlijke vermindering van de energierekening van EU-burgers en de afhankelijkheid van de EU van de invoer van fossiele brandstoffen. Deze nieuwe regels ondersteunen direct de ontwikkeling van energie-efficiëntere producten, zoals warmtepompen, en dragen zo bij aan de handhaving van Europa als technologische leider in dit segment. Warmtepompen worden steeds vaker ingezet.

Hoe verwerk je een warmtepomp in een ontwerp?

In onze opleidingen komt deze toepassing uiteraard ook aan bod. Wil je weten hoe je een warmtepomp verwerkt in je ontwerp, kies dan de KLIC of de MRKC. Als je aan installaties met een warmtepomp werkt, bijvoorbeeld als inbedrijfsteller of als onderhoudsmonteur, kies dan de KLIA.

Bron: EHPA

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.